63 Yaşında Kur'an-ı Kerim Öğrendi, Eşine Alkolü Bıraktırdı

Adana’da 63 yaşında Kur’an-ı Kerim öğrenen ve eşine alkolü bıraktıran Nazmiye Korkutan, şimdi de umreye...

Adana’da 63 yaşında Kur’an-ı Kerim öğrenen ve eşine alkolü bıraktıran Nazmiye Korkutan, şimdi de umreye gitmeye hazırlanıyor.

Çukurova Müftülüğüne bağlı Abdulbaki Fatma Siverekli Kız Kur'an Kursuna giden Korkutan büyük bir azim göstererek sınıfın en iyi öğrencileri arasında yer aldı. Kursa gelip gittikçe aile hayatında da birçok değişiklikler olan Korkutan, bir hayır sahibi tarafından da umreyle ödüllendirildi.

Kur’an’ın nurunu aile yaşamına da yansıtan Korkutan, alkol alan eşini ikna etmeyi başararak onu da namaza başlattı. Korkutan, Kuran öğrenmesiyle birlikte daha çok bilgi edinme çabası içine girdiğini ve ufkunun genişlediğini ifade eden Korkutan, hayata bakış açısının değiştiğini söyledi. “Peygamberimizin hayatı benim hayatıma da ışık oldu” diyen Korkutan, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

“O kadar güzel bilgiler öğreniyordum, kursta o kadar güzel etkinlikler yapıyorduk ki, bazen eve bile gitmek istemiyordum. Kursun bana verdiği en önemli şey insanlıktır. İnsanlığı öğretti. Şikayet etmemeyi, başka insanların pencerelerinden hayata bakmayı öğretti. Yaşadığımız ortamı güzelleştirmeyi, tebessüm etmenin insanlığa verdiği o tarifi imkansız mutluluğu öğretti. Kişiye gülümseyerek sadaka vermemizin bilinciyle rahat rahat uyumanın vermiş olduğu huzuru... Başkasının özgür düşüncesine, geleneklerine, yaşam tarzına müdahale etmemeyi öğretti, sabırlı olmayı öğretti. Bu imkanları bize veren büyüklerimize teşekkür ediyorum.”

Çocuk yaşta iken babası tarafından okula gönderilmediğini belirten Korkutan, şimdi Kur’an Kursu’nda hem okumayı hem de yazmayı öğrendiğini belirtti. Korkutan, “Rabbime şükürler olsun, Allahın biz kullarına mesajlarını ilettiği dinimizin yüce kitabı Kur'an'ı geç de olsa öğrendim. Gençlerin, yüce kitabımızı öğrenmek için benim gibi yaşlanmayı beklememelerini tavsiye ediyorum. Beşikten mezara kadar okumak lazım. İlim öğrenmek lazım. Kur'an'ı ilk okuduğum zaman çok heyecanlanmıştım. Gece gündüz 'Allah'ım bana nasip et' diye yalvardım ve bana Kur'an okumayı nasip etti. Allah'a şükürler olsun. Şimdi ise Umreye gidiyorum. Öğrendim ve ezberlediğim sureleri Rasulullah’a (sav) hediye edeceğim günü bekliyorum. Eşim de Alkolü bıraktı. 5 vakit namazlarını kılmaya başladı” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kur’an Kursu öğreticisi Çiğdem Öztürkler ise Korkutan’ın her gün erken saatlerde kursa gelerek en ön sıralarda yer aldığını kaydetti. Korkutan’ın verilen bilgileri almak için gayret ettiğini dile getiren Öztürkler, “Okuma yazma bilmemesine rağmen açılan kursta hem okuma yazmayı hem de Kur'an-ı kısa bir sürede öğrendi. Çok gayretli olan Korkutan’ın, azmi ve gayreti bizi çok şaşırttı. Biz de imkanlarımız elverdi Nazmiye teyzenin azminden dolayı Umreye gönderiyoruz. O ayrıca Kur’an öğrenmenin belli bir yaşı olmadığını ispatladı. Gençlerimiz örnek almalı, Allah kendisine sıhhat ve afiyetler versin” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: