63 Yaşındaki Şampiyon, Dünya Şampiyonluğuna Hazırlanıyor

Sivas’ta vücut geliştirme sporu yapan 63 yaşındaki Abdulbaki Köseahmetoğlu, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de 14-17 Aralık’ta düzenlenecek...

Sivas’ta vücut geliştirme sporu yapan 63 yaşındaki Abdulbaki Köseahmetoğlu, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de 14-17 Aralık’ta düzenlenecek olan Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonası’na hazırlandığını söyledi.

Girdiği çok sayıdaki müsabakalarda çeşitli dereceler elde eden 63 yaşındaki Köseahmetoğlu, Sivas’ta antrenörlerinin eşliğinde dünya şampiyonası için hazırlıklara başladı. Köseahmetoğlu, “Tek başıma tüm yarışmalarda Sivas’ı temsil ediyorum. Buna rağmen gittiğim bütün müsabakalarda madalyasız dönmedim. Durumum ikincilik oldu. Ondan sonraki tüm müsabakalarda Türkiye birinciliğim oldu. Yurtdışı müsabakalarında ise madalyasız dönmedim. Bu işe başlamadan önce Eskişehir’de 22-23 Eylül tarihleri arasında yapılan dünya seçmelerinde milli takıma seçildim. İspanya’nın Madrid şehrinde yapılan müsabakalarda dünya 4.’cüsü oldum ve Sivas’ımıza madalya ile döndüm. Yine İspanya’nın Santa Cruz kentinde yapılan müsabakalarda birinci olduktan sonra Madrid’de yapılan müsabakalar da ise ikinci olarak Türkiye’ye döndüm. İstiklal Marşımızı ve Türk Bayrağımızı ise yeterince dalgalandırdık. Ben dünya şampiyonu olacağım. Arkadaşlarımızla beraber spor salonunda hazırlıklara başladık. Kasım ayı içerisinde yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımda Sivas’ı temsil edeceğim. Allah’ın izini ile altın madalyayla döneceğim.” dedi. Kendi imkanları ile her sabah antrenman yaptığını ancak sponsor sıkıntısı yaşadığını belirten Köseahmetoğlu, “Sabah namazından sonra saat 5’den 8’e kadar idman yapıyorum. Kendi imkanlarımla hazırlamış olduğum aletlerle, bunun neticesinde kendi hazırlamış olduğumuz diyetlerimiz var. 20 tane yumurta ve 3 kiloya yakın 8 tane tavukgöğsü ve her sporcunun yediği pirinç lapası yiyorum. Bunun yanında aminoasit ve protein tozlarımız var. Ben bir işçiyim ve kolay olmuyor. Sivas halkından bazı arkadaşlarımız bize sponsor olma sözleri olmasına rağmen sözlerini tutmadılar. Canları sağ olsun, tek başıma Türkiye’yi temsil ediyorum. Gittiğim her müsabakada madalya getiriyorum. Biraz dönsün bize baksınlar, bunları söylemek mi gerekiyor. Ama yine de sponsor bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

63 yaşında olan Köseahmetoğlu, Türkiye’de 60 yaş üzeri her girdiği müsabakada birinci olduğunu ve 80 milyon içerisinde bir tek kendisinin bulunduğu belirterek, gücünün yettiği yere kadar spor yapmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: