64 yaşındaki iş makinasıyla karla mücadele edilmeye çalışılıyor

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesine bağlı Büyüknacar Belediyesi, 64 yıllık iş makinesi ile 2 metreye ulaşan karı...

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesine bağlı Büyüknacar Belediyesi, 64 yıllık iş makinesi ile 2 metreye ulaşan karı temizlemeye çalışıyor.
Deniz seviyesinden yüksekliği bin 600 rakımını bulan ve 4 mahalle ile 17 obadan oluşarak Kahramanmaraş’ın en dağınık beldesi olan olan Büyüknacar beldesi, belediyenin kısıtlı imkanına rağmen 1 ayda yağan ve 2 metreyi bulan karla mücadele ediyor.
17 oba ve 4 mahalle için beldede bulunan 64 yıllık iş makinasıyla yağan kara müdahale etmeye çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Mirza Kazlı, "1948 yapımı bir greydar ile ben nasıl bu karla mücalede edeyim. Bir aydır kar yağıyordu. Beldemde mahalle araları daha açık değil. Tek isteğim bana yeni bir greyder verilmesi ve karla mücadele eden belediyelere ek bir ödenek verilerek sıkıntılarının giderilmesi." dedi.
Kazlı, bölgede 2 metreyi bulan kar yüksekliği nedeniyle çalışmaların başında durarak güçlükle yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Belde belediyelerin imkansızlıklarla mücalede ederek çalışmalarını güçlükle sürdüğünü belirten Kazlı, "Pazarcık’ta Büyüknacar beldemiz son yağışlarda en fazla karın düştüğü yerleşim merkezi oldu. Daha önceki beyaz örtü ortadan kalkmadan üzerine yağan ikinci kar nedeniyle beldemizde böyle bir manzara ile karşı karşıya kaldık. Belde merkezinde belediye ekipleri olarak günlerdir yolları beyaz örtüden arındırabilmek için elimizde bulunan 64 yaşındaki greydar ile açmak zorunda kalıyoruz. Kendi iş makinemiz kar kürümede yetersiz kalınca dışarıdan kiralama yöntemi ile sorunu çözmeye çalışıyoruz. Beldemiz merkezinde yolu açık olmayan mahallemiz bulunmuyor." açıklamasını yaptı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz