650 bin öğrenci okula başlıyor

Şanlıurfa’da okulların açılmasına kısa bir süre kala velileri kırtasiye alış-verişi telaşı sardı.

Peki ama 650 bin öğrencisi olan Şanlıurfa’da kırtasiye fiyatları nasıl? İşte detaylar,

10 Eylül Pazartesi günü başlayacak anaokulları ile ilköğretim 1. sınıf öğrencileri için okul alışverişleri başladı. İlköğretim ve orta öğretim öğrencileri ise 17 Eylül’de ders başı yapacak. Okulların açılmasına sayılı günler kala okul alışverişleri de hız kazandı. Ülke genelinde olduğu gibi Şanlıurfa’da da bu sezon okul alışverişi fiyatları diğer illere nazaran daha uygun. İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerde okula başlayacak öğrencinin tüm ihtiyaçları 800-1000 lira arasında temin edilirken Şanlıurfa’da bu rakam 400-500 liraya kadar düşüyor. Fark neredeyse yarı yarıya. Şanlıurfa’da bir öğrencinin kırtasiye masrafı 50 ile 110 lira arasında değişirken 50 liradan başlayan kıyafet fiyatları ise 150 lirayı buluyor.

Reklam
Reklam

Şanlıurfa’da yaklaşık 650 bin öğrenci 17 Eylül Pazartesi günü okula başlayacak. Okulların açılmasına sayılı günler kala velilerin ve öğrencilerin alış veriş telaşı da arttı. Bugünlerde kırtasiyeler, hazır giyim ve ayakkabı dükkânları alışveriş yapan veliler ve öğrencilerle dolup taşıyor. Şanlıurfa’daki kırtasiye fiyatlarının çok çocuklu ailelere oranla ekonomik olduğu bildiriliyor. Şanlıurfa’da bir öğrencinin kırtasiye masrafı 50 ile 110 lira arasında değişirken 50 liradan başlayan kıyafet fiyatları ise 150 lirayı buluyor. Bir çocuk için yapılan kırtasiye harcamaları, 50 liradan başlayıp, 100 liraya kadar çıkabiliyor. Etek, ceket, gömlek, hırka ve süveterden oluşan okul kıyafetlerinin fiyatı 40 ile 100 lira arasında değişiyor.

Ortaokula yeni başlayacak bir öğrenci için ucuz ürünler seçilerek yapılan kırtasiye alışverişinde toplam harcama tutarı 60 lirayı bulurken pahalı ürünler seçilerek yapılan alışverişte fiyat 95 lirayı buluyor. Okul ürünleri içinde en büyük artış ise geçen yıl olduğu gibi bu yıl da okul harcamalarının en büyük kalemi olan çantalarda yaşandı. 10 liradan başlayan çanta fiyatları 100 liraya kadar çıkabiliyor. Şanlıurfa’daki kırtasiyeciler her bütçeye uygun ürünleri sunarak herkesin alışverişe katılmasını sağlıyor. Peki kırtasiye malzemesi alınırken nelere dikkat edilmeli? Öncelikle seçilen malzemelerin öğretmenin istediğine uygun olması, kaliteli olması, çocukların sağlığına zarar vermemesine ve piyasanın en uygun fiyatında olması gibi birçok özelliğe sahip olması gerekiyor. Piyasada sağlığa zararlı birçok kırtasiye malzemesi satışa sunuluyor. Bunların içinde satışı yasaklanmış olanlar da var. Kırtasiyeciler, birçoğu kanserojen madde içeren Çin malı ürünlere karşı vatandaşı uyarıyor, “Ucuz alacağım derken çocuğunuz sağlığından olmasın!” uyarısında bulunuyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: