653. Kırkpınar Yağlı Güreşleri

EDİRNE (AA) - 653. Kırkpınar Tarihi Yağlı Güreşler izlemek için kente gelen yerli ve yabancı turistler, Edirneli esnafın yüzünü güldürdü.

"Tavası var, ciğeri var, yanında da biberi var" Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar da Kırkpınar dolayısıyla ciğercilerin yoğunlaştığını söyledi. Tava ciğerin uluslararası bir tat olduğunu ifade eden Dinar, şöyle devam etti: "Edirne denilince akla ilk Selimiye Camisi sonra Kırkpınar gelir. Kırkpınar'a gelen misafirlerin de ilk tükettiği ve aradığı tava ciğeridir. 38 yıllık tava ciğer esnafı olarak Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde ürünlerimize ayrı bir özen gösteriyoruz. Çünkü dünyanın dört bir yanından Edirne'ye güreşleri izlemeye gelen turistler var. Biz de kentimizi, kültürümüzü ve misafirperverliğimizin tanıtımı için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tava ciğer tüketiminin en fazla olduğu tarih Kırkpınar zamanıdır. Güreşleri izlemeye gelenler buraya geliyorlar ve o gün yedikleri ciğer güzelse gittikleri yerde bunu anlatıyorlar." Dinar, güreşler öncesinde son hazırlıklarını tamamladıklarını ifade ederek, "Büyük üstada diyor ki, 'Tavası var, ciğeri var, yanında da biberi var. Abe güzel Edirnem sende daha neleri var.' Hepimiz stoğumuzu yaptık" diye konuştu. Ciğer ustası Kemal İmrak ise dünyanın birçok yerinden ciğer yemek için Edirne'ye gelenler olduğunu söyledi. Ciğerin hamburger ve pizzayla yarışacak düzeyde olduğunu aktaran İmrak, tava ciğerinin bir tutku olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: