65W supervooc şarj özelliği ile geldi

Reno 4 Pro daha ince ve hafif bir tasarıma sahip. Aynı zamanda daha iddialı bir ekranı ve güçlü bir şarj çözümü mevcut. Tabii konuşulacak daha fazla konu var.

Reno 4 Pro 402ppi yoğunluktaki bir ekrana sahip. Bu ekran normal olarak 500nit, en yüksek olarak 1100nit parlaklık düzeyine erişebiliyor.

2400x1080 çözünürlük sunan ekranın bir diğer dikkat çeken tarafı ise,90Hz yenileme hızına sahip olması.

Bu sayede ister menüler arasında geçişler yaparken, ister oyun oynarken isterseniz de bir şeyler izlerken, daha akıcı görüntülemeyle karşılaşabiliyorsunuz.

Öte yandan, Reno4 Pro’nun Netflix HD Yayın Sertifikasına ve Amazon Prime Video HDR Akış Sertifikasına sahip olduğunu da belirtelim.

Reklam
Reklam

Biliyorsunuz, Netflix, ülkemizde oldukça popüler ve Amazon da yakın zamanda önemli bir kampanyayla karşımıza çıkmıştı. Dolayısıyla üyeliği olanlar için kaliteli film ve dizi keyfi yalnızca TV ve PC’lerinde değil, aynı zamanda Reno4 Pro telefonlarında da yaşanabilecek.

Toparlamak gerekirse ekran, gerek akıcılığı, gerek görüntüleme kalitesi gerekse de dokunuşlra verdiği hızlı tepkilerle beğenimizi kazandı.

Unutmadan, parmak izi okuyucu sensörün de ekrana yedirilmiş olarak geldiğini ve sorunsuz çalıştığını belirtelim.

Oppo Reno4 Pro, Qualcomm Snapdragon 720G mobil platformunu kullanıyor. Bunun yanında 8GB RAM ve 256GB depolama faktörleri var ki bunlar özellikle kullanıcıları memnun edecektir. Tabii microSD desteği de unutulmamış.

Android 10 işletim sistemi ve kullanışlı bir arayüzle gelen cihaz, popüler oyun ve uygulamalarınız için güzel çözümler sunuyor.
Telefon ile Call of Duty Mobile ve PUBG gibi hem popüler hem de iyi grafiklere sahip oyunları rahatlıkla oynayabildik. Öte yandan, uzun süreli oyun deneyimlerinde ciddi bir ısınma düzeyiyle de karşılaşmadık.

Reklam
Reklam

Minik bir not olarak, hoparlörden daha iyi verim alabilmek için oyun esnasında parmaklarınızı düzgün konumlandırmaya ve hoparlör ızgarasını kapatmamaya özen gösterin.

48+8+2+2MP

Kamera ekibi hem iyi ışıklı ortamlarda hem de gece çekimlerinde iyi sonuçlar veriyor, özellikle de fotoğraf çekimi tarafında. Geniş açılı çekim ve portre çekim gibi seçeneklerin yanında, hızlı ve ağır çekim seçenekleri de mevcut.

Bir de, isterseniz kırmızı, yeşil ya da mavi renklerden birini seçerek, diğer detayları siyah beyaz olmak üzere çekimler yapabiliyorsunuz. Gerçekten ortaya güzel sonuçlar çıkabiliyor.

Ön tarafa geldiğimizde ise, 32MP selfie kamerasını görüyoruz. Hem bokeh efektli portreler hem de görüntülü görüşmeler için ideal performans sunan bu kamera, aynı zamanda hızlı ve ağır çekim video modlarını da destekliyor.Eveet, özellikle ön kameralarda ağır çekim modunu nadir görüyoruz. Bir de, ön kamerayla da portre rengini koruyarak ve arka plan detaylarını siyah beyaz videolar çekme imkanınız var.

Reklam
Reklam

65W supervooc 2.0 hızlı şarj

Bu pil, sıfırdan yüzde yüze 35 dakikada şarj olabiliyor ve Oppo, şarj esnasında güvenlik detaylarının da alındığını belirtiyor.
Ürün, yoğun kullanımda tek şarj ile bir günü rahatlıkla çıkarabiliyor ama zaten birkaç dakikalık şarjla bile saatlerce ek kullanım elde edebilirsiniz.

Eğer ekran yenileme hızını 90Hz’de tutmaz ve oyunlarla haşır neşir olmazsanız, tek şarj ile ikinci günü görme şansınız da mevcut.

Telefonda FM radyo özelliğinin de olduğunu ve kutuda gelen mikrofonlu kulak içi kulaklık sayesinde kullanılabildiğini de belirtelim.