663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname-İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Karakök:

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, Gaziantep'te hizmet kalitesini daha da arttırmak için oluşturulan altyapı çalışmalarının meyvelerini kısa

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, Gaziantep'te hizmet kalitesini daha da arttırmak için oluşturulan altyapı çalışmalarının meyvelerini kısa sürede halkın hizmetine sunacaklarını bildirdi.

Karakök, 663 sayılı kanun hükmünde kararnameyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Sağlık Bakanlığı'nın, hizmetlerinde daha etkin ve vatandaşımızın memnuniyetine dayalı hizmet anlayışı kapsamında 02.11.2011 tarihinde yayınladığı kanun hükmünde kararnameyle sağlık alanında yeni bir yapılanma başlatıldığını belirten Karakök, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Bu bağlamda ilimizde koruyucu hekimlik alanında 'Halk Sağlığı Müdürlüğü' kurulmak suretiyle vatandaşlarımızın 1.basamak sağlık hizmetlerinin daha verimli hale getirilmesi ve takibi sağlanmıştır. Hastanelerimiz tek yönetim altında toplanılarak 'Kamu Hastaneler Birliği' yapısı altında uygulama birliği ve kamu kaynaklarının daha verimli kullanımı sağlanarak etkin sağlık hizmeti sunumu hedeflenmiştir. İl Sağlık Müdürlüğü ilimizde Bakanlığımızın temsilcisi olarak oluşturulan her iki yeni kurum üzerinde idari ve mali denetimler ile Bakanlık politikalarının uygulanmasını sağlayacaktır."

İl Sağlık Müdürlüğünün yeniden yapılandırılmasında belirli bir nüfusun üzerindeki ilçelerde 'İlçe Sağlık Müdürlüğü' yapılanmalarına gidilecek olmasından dolayı büyük ve merkez ilçelerden Şahinbey ve Şehitkamil'in önem arz ettiğini ifade eden Karakök, şöyle dedi:

"Bu anlamda ilçe müdürlüğünün kurulacağı binalarda bulunan Aile Sağlığı Merkezlerimizde yer değişikliği düşünülmektedir. Bu durum mevcut merkezlerin kapatılacağı şeklinde algılanmamalıdır. Hatta Halk Sağlığı Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler neticesinde halkımıza daha iyi hizmet vermek amacı ile yeni Aile Sağlığı Merkezleri ve Aile Hekimliği pozisyonları açma tarafındayız.

Reklam
Reklam

Sağlık alanında kalitenin giderek arttırıldığı tüm vatandaşlarımızca görülmekte ve takdirle karşılanmaktadır. Bu bilinçle ilimizde hizmet kalitesini daha da arttırmak için oluşturulan altyapı çalışmalarının meyvelerini kısa sürede halkımızın hizmetine sunacağımızın müjdesini vermek isterim."

Muhabir: Zeynep Yücetaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: