667 Sayılı KHK ile açığa alınan polisler göreve iade edildi

667 Sayılı KHK ile daha önce görevden uzaklaştırılan polisler, yeni kararla görevlerine iade edildi. 667 Sayılı KHK sonrasında göreve dönen polisler listesine haberimizden ulaşabilirsiniz.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturmalarda çok sayıda polis görevinden alındı. Sadece Emniyet teşkilatında değil, hemen her kurumda soruşturmalar yapılmaya devam ediyor. Bu kapsamda 667 Sayılı KHK ile görevden alınan polisler hakkında karar verildi. Buna göre son yayınlanan 675 Sayılı KHK ile 3 bin 181 polisin göreve iade edilmesine karar verildi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nden Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile iltikası yahut irtibatı bulunduğu gerekçesiyle görevinden uzaklaştırılan polislerin durumu değerlendirildi ve göreve dönmelerinde sakınca olmadığı tespit edildi. 667 Sayılı KHK ile uzaklaştırılmasının ardından göreve dönen polislerin listesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Aşağıda yer alan bağlantıdan yararlanarak bu listelere ulaşabilirsiniz.

Reklam
Reklam

667 Sayılı KHK ile uzaklaştırılmalarının ardından son KHK ile yeniden göreve dönen polisler hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, "667 sayılı “Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin” 2’nci maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle daha önce görevden uzaklaştırılan, ancak durumu tekrar değerlendirilen 3181 Emniyet Teşkilatı mensubu görevine iade edilmiş, aynı kapsamda 2205 Emniyet Teşkilatı mensubu ise görevden uzaklaştırılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi.

Göreve iade edilen polislerin listeleri için tıklayın