7 Aralık Üniversitesi’nde Kitap Okuma Etkinliği

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından Dünya Kitap Günü ve Kütüphaneler...

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından Dünya Kitap Günü ve Kütüphaneler Haftası kapsamında kitap okuma etkinliği düzenlendi.

1995 yılında Barselona'da toplanan Dünya Yayıncılar Birliği Kongresi, 23 Nisan gününün her yıl 'Dünya Kitap Günü' olarak kutlanmasını kararlaştırılmış ve aynı yıl UNESCO tarafından da 23 Nisan 'Dünya Kitap Günü' olarak kabul edilmişti.

Kitabın ve okuma alışkanlığının önemini dünya çapında vurgulamak, okumayı özendirmek, yayına, yayın hakkına, düşünce ve ifade özgürlüğüne saygıyı teşvik etmek, kitabın, uluslar arasında kültür alışverişini sağlayan, karşılıklı anlayış ve hoşgörüyü geliştiren niteliğiyle de dünya barışına hizmet etmek amacıyla kabul edilen gün Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde de kutlandı.

Reklam
Reklam

Üniversite Kütüphanesi’nde düzenlenen etkinliğe Üniversite Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Ali Can, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Mücahit Karacif ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Yaklaşık bir saat süren kitap okuma etkinliğinin sonunda öğrencilere kitap hediye edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: