7 aylık bebek 14 kiloya ulaştı

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde 7 yaşında 76 kilograma ulaştığı için valiliğin talimatıyla tedavi uygulanan Merve Aslan'ın 7 aylık kız kardeşi Fatma Aslan da aşırı kilo alıyor.

Ergani ilçesinde oturan Ramazan ve Garibe Aslan çiftinin ilk çocuğu olan ve bir süre önce aşırı kilolu olması dolayısıyla Vali Efkan Ala'nın talimatı ile tedavi altına alındığı Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesinde uygulanan diyet ve egzersiz sayesinde 8 ayda yaklaşık 7 kilogram zayıflamayı başaran Merve Aslan'ın kilosu 69 kilograma indi.

Reklam
Reklam

Ancak Merve Aslan'ın 7 ay önce dünyaya gelen kız kardeşi Fatma Aslan da aşırı kilosuyla dikkat çekti. Fatma Aslan'ın kilosu 7 aylık olmasına rağmen 14 kilograma ulaştı.

Baba Ramazan Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk kızı Merve Aslan'ın aşırı kilo alması nedeniyle bir süre önce tedavi altına alındığını hatırlatarak, 7 ay önce dünyaya gelen ikinci kızında da aynı rahatsızlığının olduğunu söyledi.

Merve'nin tedavisi devam ederken, ikinci çocuğunda da aynı rahatsızlığın çıkmasına üzüldüklerini vurgulayan Aslan, şöyle dedi: "Merve gibi Fatma'nın da doğduğunda kilosu normaldi. 3 kilogram olarak dünyaya geldi. Ancak 4 ay içerisinde kilosunda büyük artış oldu. Sadece anne sütü alıyor. Anne sütü almak için sürekli ağlıyor. 30 dakikada bir ağlayarak anne sütü istiyor. Annesini gördüğü an süt istiyor. Anne sütü vermeyince susmadan ağlıyor. Ağlayınca annesi dayanamayıp süt veriyor.

Ne yapacağımızı şaşırdık. Ailelerimizde aşırı kilo alma rahatsızlığı yok. Çocuklarımız niye böyle anlayamadık."

Reklam
Reklam

KOMŞUDAN YEMEK İSTİYOR
Baba Ramazan Aslan, ilk kızı Merve Aslan'ın diyet programını uygulamak istemediğini, kendilerinin zorlamasıyla uyguladığını vurgulayarak, "Evde diyet uygulayınca aç kalmaya başladı. Komşulardan yemek istiyor" dedi.