7 aylık Gülhan ihmal kurbanı mı?

Gaziantep'te buzlanma nedeniyle meydana gelen kazada araçtan fırlayan 7 aylık bebek, hastaneden taburcu edildikten sonra hayatını kaybetti.
Edinilen bilgiye göre, İkizkuyu köyü istikametinden Sakçagözü beldesine giden Hakan D. idaresindeki otomobil, buzlanma nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu takla atarak şarampole yuvarlanmıştı. Bu sırada araçtan fırlayan 7 aylık Gülhan D. kaza sonrası yakınları tarafından çalıların içinde bulunarak hastaneye kaldırılmıştı. Büyük bir şans eseri kazayı hafif sıyrıklarla atlatan Gülhan bebek önemli bir durumu olmadığı gerekçesiyle hastaneden taburcu edildi.

Reklam
Reklam

Baba Hakan D., kaza sonrasında çalılar içinde bulunan bebeğini önce Nurdağı Devlet Hastanesi'ne götürdüklerini ifade ederek, "Nurdağı Devlet Hastanesi'nden çocuğumuzu Gaziantep Çocuk Hastanesi'ne sevk ettiler. Buradaki tedavinin ardından tomografi olmadığı için bizi Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ne sevk ettiler. Burada tomografi çekildikten sonra acil servis doktoru filmleri beyin cerrahisi uzmanına göstermemi istedi. Ben de hastanenin beyin cerrahisine giderek filmleri gösterdim. Doktor bana 'önemli bir şey yok, çocuğun taburcu olabilir' dedi. Durumu acil servis doktoruna bildirdim o da bizi taburcu etti" dedi.

Taburcu olduktan sonra evlerine gittiklerini anlatan baba Hakan D., "Eve gittikten sonra çocuğum tekrar fenalaştı. Hemen hastaneye getirdik. Çocuğumun beyin kanaması geçirdiğini ve yoğun bakıma yatırılacağını söylediler. Çektiğimiz filmleri de Gaziantep Üniversitesi'ndeki uzman doktorlara göstermemi istediler. Oradakiler de bana bunun beyin kanaması değil beyin travması olduğunu söyledi. Ben hastane hastane dolaşırken yoğun bakıma alınan kızımın ölüm haberini duydum. Şimdi soruyorum; taburcu edilen çocuk nasıl oluyor da bu şekilde hayatını kaybeder? Gerekirse bu olayı dava edeceğim. Sorumlusu kimse çıksın ortaya" diye konuştu. 7 aylık kızının cenazesini gören Anne Işıl D. ise çocuğunun ihmale kurban gittiğini ileri sürerek, "Doktorlar çocuğuma iyi bakmadı. Eve gönderdiler ve çocuğumu kaybettim" diyerek göz yaşlarına boğuldu.

Reklam
Reklam

Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Beyin ve Omirilik Cerrahisi Uzmanı Teoman Özdemir, "Hasta yapılan müdahalelerin ardından 1 saat müşahade altında tutuldu. Çocukta görülen önemli bir şey olmadığı için taburcu ettik. Aileyi olası bir rahatsızlık gelişmesi durumunda hastaneye getirmeleri konusunda uyardık. Çocuk annesinden süt emdiği sırada nöbet geçerdiği için akşam saatlerinde tekrar hastanemize getiriliyor. Tekrar çekilen filmlerde beyinde ödem olduğunu tespit ettik. Bir kaç gün sonra yoğun bakımda hayatını kaybetti. Zaten nöbet geçiren çocuğa gerekli tüm madahaleler yapılmıştır" dedi.

Öte yandan, otopsiyi yapan Cumhuriyet Savcısı ve uzman doktorlar 7 aylık bebeğin kafa travması sonucu hayatını kaybettiğini tespit etti.

İHA