7 bin 500 TL maaşlı işe başvuru yok

Yeni kurulan Diyarbakır-Şanlıurfa Kalkınma Ajansı'na uzman kadrosunda alınacak 30 personel için henüz başvuruda bulunulmadığından atama yapılmadı.

Kamu ve özel kesim ile sivil toplum kuruluşları arasında iş birliğinin geliştirilmesi, kaynakların yerinde ve etkin kullanımının sağlanması ve yerel potansiyelin harekete geçirilmesi, bölgesel gelişmenin hızlandırılması amacıyla çeşitli bölgelerde kalkınma ajansları kurulurken, bu kapsamda oluşturulan Diyarbakır-Şanlıurfa Kalkınma Ajansı'nda görevlendirilecek personel konusunda sıkıntı yaşanıyor.

Reklam
Reklam

Kamu Personeli Dil Sınavı'ndan (KPDS) en az 80 puan alan ve 10 yıl süreli iş deneyimine sahip kişilerin atanacağı kalkınma ajansı genel sekreterliğine 7 bin 500 TL, KPDS'den en az 70 puan alan fakülte mezunlarının alınacağı toplam 30 uzmana 2 bin 500 ile 3 bin 500 TL arasında aylık verileceği kaydedildi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, yaptığı açıklamada, Diyarbakır-Şanlıurfa Kalkınma Ajansı'nın bir süre önce kurulduğunu hatırlatarak, ajansa bu yıl için bütçeden 31 milyon TL ödenek ayrıldığını söyledi.

AA