7 Bölgeden Gelen Öğretmenler Eskişehir’de Buluştu

Türkiye'deki 81 ili temsilen 7 bölgeden gelen birer öğretmen, Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir ile...

Türkiye'deki 81 ili temsilen 7 bölgeden gelen birer öğretmen, Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir ile bir araya geldi.

İl Milli Eğitim Müdürü Arif Dede’nin de hazır bulunduğu görüşmede Koçdemir, Eskişehir hakkında öğretmenlere bilgi verdi. Eskişehir’in çifte başkentliğinde kullanılan sloganlardan birisinin ‘Her yere ve herkese yakın’ olduğunu hatırlatan Koçdemir, “Eskişehir hem coğrafi olarak, ondan daha da önemlisi zihniyet ve kafa olarak her yere ve herkese yakındır. Her türlü düşünce, hayat tarzı, tercih burada saygı görür” dedi.

Reklam
Reklam

Dünyanın dört bir yanından ve Türk dünyasının her tarafından insanların Eskişehir’de yaşadığını belirten Vali Dr. Koçdemir, “Şehrimiz göçlerle şekillenmiş, ama göçler bize çok şey katmıştır. Trendeki vagonlar gibi herkes kendi âleminde gettolaşmamış, birbirlerinin gönüllerine de göç edebilmişlerdir” diye konuştu.

UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkentliği çalışmalarından da bahseden Koçdemir, çocukların kültürel mirası devralıp, daha de çeşitlendirip zenginleştirerek sonraki nesillere aktarmalarında öğretmenlere çok önemli görevler düştüğüne dikkat çekti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: