"7. Doğu Ve Güneydoğu Kış Spor Oyunları"

Bitlis'te düzenlenen "7. Doğu ve Güneydoğu Kış Spor Oyunları"nda alp ve kuzey disiplini kayak yarışlarına Erzurumlu sporcular damga vurdu.

Bitlis'te düzenlenen "7. Doğu ve Güneydoğu Kış Spor Oyunları"nda alp ve kuzey disiplini kayak yarışlarına Erzurumlu sporcular damga vurdu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Bitlis'in ev sahipliğini yaptığı 7. GAP Kış Oyunları'nda kayaklı koşu ve alp disiplininde Erzurum ekibinin, takım birinciliklerini rakiplerine kaptırmadığı belirtildi.

Çiftkaya Kayak Merkezi ile Bitlis-Tatvan Karayolu'ndaki El-Aman Hanı mevkisinde düzenlenen yarışlara, 14 ilden 188 sporcu, 100 antrenör ve yöneticinin katıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

Reklam
Reklam

"3 gün süren yarışlarda sporcular dereceye girebilmek için kıyasıya yarıştı. Çift Kayak Merkezi'nde düzenlenen alp disiplini yarışlarında çocuk 1 erkeklerde Erzurum'dan Kerem Timur, çocuk 1 kızlarda Erzurum'dan Sıla Kara, çocuk 2 erkeklerde Erzurum'dan Mehmet Enes Limon, çocuk 2 kızlarda ise Erzurum'dan Ece İs birinciliği elde etti. El-Aman Hanı mevkisinde yapılan kuzey disiplini (kayaklı koşu) dalında ise çocuk kızlarda Hakkari'den Nazlıcan Düzce, çocuk erkeklerde Erzurum'dan Orhan Zegerek, yıldız kızlarda Ağrı'dan Zozan Malkoç, yıldız erkeklerde Adem Bartan birinciliği elde etti."

Açıklamada, yarışlar sonucunda genel klasmanda il bazında birinciliği Erzurum'un, ikinciliği Bingöl'ün, üçüncülüğü de Bitlis'in aldığı ifade edildi.

Muhabir: Zehra Melek Çat

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz