7 Gün 24 saat ücretsiz ambulans

Büyükşehir Belediyesi Hasta Nakil Ambulans Hizmeti’nden 2011 yılında Aralık Ayı başına kadar 33 bin hasta vatandaş yararlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tıbbi müdahale gerektirmeyen ancak sedye ile nakil edilmesi gereken vatandaşlarımızı hastaneden eve, evden hastaneye güvenli bir şekilde ulaştırıyor. Hasta Nakil Ambulans Hizmeti ile sağlanan hizmetle vatandaşlar gönül rahatlığıyla ulaşımlarını ücretsiz olarak sağlıyor. Hizmetten 2011 yılı Aralık ayı başına kadar 33 bin hasta yararlandı.

HASTALAR GÜVENLE TAŞINIYOR

Büyükşehir Belediyesi hasta vatandaşların sağlık kuruluşlarına gidiş gelişlerinde yaşadıkları sıkıntıları çözmek amacı ile hayata geçirdiği Ambülans Nakil Hizmeti kentin önemli bir ihtiyacını gideriyor. Bu çerçevede 2004 yılından itibaren ihtiyaç sahibi vatandaşların ücretsiz olarak ambülansla nakil işlemleri sağlanıyor. Kocaelililerin memnuniyetini kazanan proje ile her yıl binlerce hasta vatandaş güvenle hastanelere ve oradan da evlerine taşınıyor.

Reklam
Reklam

KENT GENELİNDE HİZMET VERİYOR

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı olarak yürütülen Ambulans Nakil Hizmeti 2004 yılında sadece 10 hasta nakil aracı hizmete başladı. Bu yıl 7 bin 940 hasta nakli gerçekleştirdi. Her sene hizmet kalitesinin artırılması ile ulaşımları sağlanan hasta sayısı arttı. Bugün kent genelinde hizmet yürüten bir birim haline gelen Ambülans Nakil Hizmeti 22 araç kapasitesine ulaştı.

22 ARAÇ İLE HİZMET VERİLİYOR

Vatandaşların memnuniyetini kazanan çalışmada İzmit Merkezde 11 ambülâns ile hizmet veriliyor. Çalışmada Gebze ve Gölcük’te 3, Kandıra ve Karamürsel, Başiskele, Dilovası ve Çayırova’da 1’er araç ile vatandaşların nakil hizmetlerini sorunsuz şekilde gerçekleştiriyor. Ayrıca sahil bölgelerinde, Kocaeli fuarında ve çeşitli kutlama ve organizasyonlarda da Ambülâns hizmeti veriliyor.

HİZMET NASIL İŞLİYOR

Hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşların 444 11 41 numaralı telefonu aramaları yeterli. 24 saat hizmet verilen çalışmada hastalarını sağlık kuruluşlarına nakledecek vatandaşların gelen istekleri değerlendirip, ekipler verilen adreslere yönlendiriliyor. Komuta merkezine gelen ihbarlar hemşireler tarafından alınıyor. Hastanın adı, soyadı ve adres bilgilerinin yanı sıra o andaki durumu da telefonda soruluyor. Bilgilerin alınmasının ardından hemşire ambulans şoförüyle bağlantıya geçerek en kısa sürede aracı istenilen adrese gönderiyor. Kısa süreli tedavilerin ardından vatandaş tekrar aynı nakil aracı ile evine bırakılıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz