7 ilde 77 nokta “uygulama alanı” oldu

Ağrı, Eskişehir, Kahramanmaraş, Karaman, Kayseri, Konya ve Yozgat’taki bazı yerleşim yerleri “uygulama alanı” olarak tespit edilirken,

Ağrı, Eskişehir, Kahramanmaraş, Karaman, Kayseri, Konya ve Yozgat’taki bazı yerleşim yerleri “uygulama alanı” olarak tespit edilirken, Yozgat, Kahramanmaraş, Eskişehir, Ağrı ve Konya’daki bazı yerleşim alanlarındaki üçüncü sınıf tarım arazilerinin de dağıtılacak toprak normu çerçevesinde belirlendi.

Bazı Yerleşim Yerlerinin Uygulama Alanı Olarak Tespiti ve Bazı Yerleşim Alanlarındaki Üçüncü Sınıf Tarım Arazilerinde Dağıtılacak Toprak Normunun Belirlenmesiyle ilgili Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre 7 il, 77 yerleşim noktası uygulama alanı olarak tespit edildi. Uygulama alanı kapsamı arasında yer alan illerin listesi şöyle: Ağrı, Eskişehir, Kahramanmaraş, Karaman, Kayseri, Konya, Yozgat.

Reklam
Reklam

Karar’la Yozgat, Kahramanmaraş, Eskişehir, Ağrı ve Konya’daki bazı yerleşim alanlarındaki üçüncü sınıf tarım arazilerinin de dağıtılacak toprak normu çerçevesine alındı. Dağıtılacak toprak normu çerçevesinde Yozgat Merkez’de 231 da kuru arazi, Sorgun’da 264 da kuru arazi, Şefaatli’de 231 da kuru arazi belirlenirken, bu üç noktada dağıtılacak sulu arazi miktarı 95’şer da olacak.

Kahramanmaraş Pazarcık’ta 200 da kuru arazi, 80 da sulu arazi, Ağrı Eleşkirt’te 152 da kuru arazi, 78 da sulu arazi de dağıtılacak toprak normu kapsamında yer alacak. Eskişehir Beylikova’da 174 da, Mahmudiye’de 167 da kuru arazi belirlenirken, bu yerleşim yerlerinde ayrıca sulu arazi olarak dağıtılacak toprak normu 65’er da olacak. Konya Beyşehir ve Derebucak’ta 150’şer da kuru, 75’şer da sulu arazi bu kapsamda değerlendirilecek.(ANKA)