7 Ildeki KCK Operasyonu

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik 7 ilde düzenlenen operasyon, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) tarafından Ankara

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik 7 ilde düzenlenen operasyon, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) tarafından Ankara Adliyesi önünde prostesto edildi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan SES Ankara Şube Sekreteri Erdal Turan, sabah saatlerinde, büyük bölümü tıp öğrencisi, 50'ye yakın öğrencinin, Ankara merkezli ve eş zamanlı operasyonla gözaltına alındığını söyledi.

Gözaltındaki öğrencilerin sınav hakkının gasp edildiğini öne süren Turan, bu işlemin derhal durdurulması için İçişleri ve Adalet bakanlarına çağrıda bulunduklarını belirtti. Turan, "AKP politikalarına karşı mücadele eden herkesi bir örgütle ilişkilendirerek yargılayan bu anlayışa dur demenin zamanı gelmiştir. Bu anlayışa karşı mücadeleye devam etmeye kararlı olduğumuzu tekrar vurguluyor, tüm emek, meslek ve demokrasi güçlerini bu mücadelede yanımızda olmaya, AKP'nin bu keyfi ve hukuksuz uygulamalarına karşı çıkmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Öte yandan, BDP milletvekilleri Altan Tan ve Nursel Aydoğan gözaltına alınan şüphelilerin sorgusunun devam ettiği sırada Ankara Adliyesi'ne gelerek, adliye önünde bekleyişini sürdüren gruba destek verdi.

Muhabir: Fevzi Çakır

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: