"7. İpekyolu Belediye Başkanları Forumu"

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen, "7. İpekyolu Belediye Başkanları Forumu" kapsamında yurt dışından gelen konuklar, kentin tarihi ve turistik

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen, "7. İpekyolu Belediye Başkanları Forumu" kapsamında yurt dışından gelen konuklar, kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İpekyolu'nu canlandırmak ve yol üzerinde yer alan ülkeler ve şehirler arasındaki kültürel, sosyal ilişkileri geliştirmek amacıyla düzenlenen forum kapsamında 30 farklı ülkeden Gaziantep'e çok sayıda belediye yetkilisi geldi.

Konuklar, forum kapsamında düzenlenen programla Elmacı Pazarı, Bayazhan Kent Müzesi, Harikalar Diyarı, Botanik ve Hayvanat Bahçesi'ni gezdi.

Reklam
Reklam

Elmacı Pazar'ında Gaziantep'e özgü ürünlerden satın alan heyettekiler, Bakırcılar Çarşısı'nı gezdi, kente özgü sedef işlemeli hediyelik eşyalar aldı.

Harikalar Diyarı Parkı ve Botanik Bahçesi'ni de dolaşan konuklar, Hayvanat Bahçesi'nde fokların şovunu izledi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gazze Belediye Başkanı Rafig Tawfig-Al Makiki, foruma katılmaktan mutluluk duyduğunu, Gaziantep'e hayran kaldığını belirtti.

Gaziantep'te güzel günler geçirdiğini, kentin tarihi ve kültürel dokusunun yanında turizme de açık bir şehir olduğunu gördüğünü ifade eden Makiki, "Bence İpekyolu Belediye Başkanları Forumu amacına ulaştı" değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Adem Yılmaz / Sevil Çelik

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: