7. Kağızman İftar Çadırı hizmette

7. Kağızman İftar Çadırı hizmette

Kağızmanlı Sedat Toper öncülüğünde 7. Ramazan İftar Çadırı Ramazan ayının gelmesi orucun başlaması ile Belediye Düğün Salonu’nda kuruldu.

Bu yıl Belediye Başkanı’nın tahsis ettiği Belediye Düğün Salonu’nda iftar yemeği verilmeye başlandı. 400 kişi kapasiteli salonda günde 50 aileye dışarıda yemek dağıtılmakta olup ayrıca 250 kişiye de iftar sofralarında yemek verilmektedir.

Başta Kağızman İlçe Kaymakamı olmak üzere Ramazan ayı boyunca 15 günün yemek masrafı karşılandı. Ayrıca Faik Ece, Bahattin Kaskansay, Erdoğan Yıldırım, Yener Acay, Rönasans Enerji Servet Yıldız, Nesim Ayva ve gibi iş sahipleri maddi anlamda destek oldular. Bir de İşadamı Hüseyin Aytemiz’in eşi merhum Vusulat Aytemiz hayrına iftar yemeğine katkıda bulundular.

Reklam
Reklam

İleriki günlerde yine hayır seven işadamlarının destekleriyle iftar yemeği devam edecektir. Yemekten sonra artan erzaklar ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaktadır.

7 yıldır kesintisiz olarak iftar çadırını kuran Sedat Toper duygu ve düşüncelerini şöyle açıkladı:

Ben yedi yıla varan bir süredir iftar çadırını kurarak kimsesiz, muhtaç, ihtiyaç sahibi ailere ramazan ayı boyunca yemek hizmetinde bulunuyorum. Buradan bana maddi ve manevi olarak destek veren bütün işadamlarına, Kağızmanlı esnaflara teşekkürlerimi bildirmek istiyorum. Onların maddi katkıları ile kurduğumuz iftar çadırı yedinci yılına girdi. Ramazan ayında hayır hasenatta bulunmak hepimizin üzerine düşün bir görevdir. Bu çadırı Ramazan ayının birinci gününden başlayarak bayram arifesine kadar götürmekteyiz. Tabi ki bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Ama değerli Kağızman halkı ve işadamları yardımcı oluyorlar. Bu sıkıntıları da onların sayesinde aşıyoruz, diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: