7 Metrelik Bota 28 Mülteci

Muğla’nın Datça ilçesinden deniz yolu ile Yunanistan’a yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 28 kişilik mülteci...

Muğla’nın Datça ilçesinden deniz yolu ile Yunanistan’a yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 28 kişilik mülteci grubu Marmaris İlçe Jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Aralarında 6 çocuğun da bulunduğu mülteciler Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığı’na getirildi.

Edinilen bilgiye göre, gelen bir ihbarı değerlendiren Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, 34 plakalı bir minibüsün Datça’ya kaçak mülteci taşıdığı ihbarının ardından Marmaris-Datça arasındaki Hisarönü yol ayrımında önlem aldı. Gece saat 02.00’da kaçakları taşıyan ve içinde organizatör Ş.F.’nin de bulunduğu 6’sı çocuk 28 kaçak gözaltına alındı. Kaçaklardan 16’sı Burma, 7’si Filistin, 4 Gürcistan ve bir Suriye uyruklu olduğu açıklandı. Kaçak göçmenlerin Datça sahil şeridinden Zodyak botla önce Simi adasına, oradan da Yunanistan’a gidecekleri açıklandı.

Reklam
Reklam

28 KİŞİYE 12 CAN YELEĞİ

Araçta yapılan aramada, bagaj bölümünde 7 metrelik Zodyak bot ve 12 adet can yeleği bulundu. 28 kişiye karşılık 12 can yeleğinin bulunması facianın eşiğinden dönülmesine neden oldu. Ayrıca ele geçirilen 7 metrelik Zodyak botun da 15 kişi aldığı 28 kişinin binmesi durumunda batma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu açıklandı.

Yetkililer 28 kaçak mültecinin İstanbul’dan yola çıktıkları ve İstanbul’dan Muğla’ya gelinceye kadar hiçbir denetime takılmadıkları öğrenildi. Hisarönü yol ayrımında yakalanan 28 kaçak göçmenin sorgusu Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığında sürerken, organizatör Ş.F.’nin sorgusunun tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edileceği öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: