7. Ulusal Çocuk Astım, Alerji ve Çocuk Solunum Yolu Hastalıkları Kongresi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı ile Çocuk Alerji ve Astım Akademisi Derneği'nin düzenlediği "7. Ulusal Çocuk Astım, Alerji

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı ile Çocuk Alerji ve Astım Akademisi Derneği'nin düzenlediği "7. Ulusal Çocuk Astım, Alerji ve Çocuk Solunum Yolu Hastalıkları Kongresi" başladı.

ESOGÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde başlayan kongreye alanında geniş bilgi birikimi ve tecrübeye sahip hekimlerin katılımıyla gerçekleştiriliyor.

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen açılış konuşmasında, çocukların sağlıklı birer gelişim süreci geçirerek sağlıklı bireyler haline gelmelerinin toplumun geleceği açısından önem taşıdığını belirterek, ESOGÜ'nün bu şekilde bilimsel toplantılara ev sahipliği yaparak bilimin gelişmesi ve paylaşılmasına katkıda bulunmaya devam edeceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Yaşar ise çocuklarda astımın yaygınlaşmasının korkutucu olduğunu ifade ederek, bunun önlenmesi gerektiğini bildirdi.

Açılış bölümünün ardından kongrenin bilimsel programına geçildi.

Oturum başkanlıklarını Prof. Dr. A. Kadir Koçak ve Prof. Dr. Ülker Öneş'in yürüttüğü ilk oturumda İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Çokuğraş 'Dünyada ve Türkiye'de Çocuklarda Astım Bronşiyale', Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Alerjisi Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Sapan 'Çocukluk Çağı Astımı - Çocuklarda Astım Tanısı - Ne Zaman Astım', İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Alerjisi Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nermin Güler 'Akut Astım Atağı-Nasıl Tedavi Edelim Nasıl Önleyelim' başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.

Kongre, 05 Mayıs'a kadar devam edecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: