7. Ulusal Zootekni Bilim Kongresi yarın başlıyor

Hayvancılıktaki sorunlar ve çözüm önerilerinin tartışılacağı 7. Ulusal Zootekni Bilim Kongresi, 14-16 Eylül tarihlerinde Çukurova...

Hayvancılıktaki sorunlar ve çözüm önerilerinin tartışılacağı 7. Ulusal Zootekni Bilim Kongresi, 14-16 Eylül tarihlerinde Çukurova Üniversitesinde (ÇÜ) gerçekleştirilecek.
Kongre Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Rüştü Kutlu, ÇÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü ev sahipliğinde düzenlenecek kongrede, ülke hayvancılığımızın zor günler yaşadığı bir süreçte hayvancılıkla ilgili sorunlar ve çözüm önerilerinin tartışılacağını söyledi. Prof. Dr. Kutlu, kongrenin, ülke ekonomisinin temel taşlarından biri olduğu bir kez daha anlaşılan hayvancılıkla ilgili bilimsel çalışmaların sunulduğu bir ortam olduğu kadar, üreticiler, üretici organizasyonları, kamu kurumları başta olmak üzere tüm paydaşların bir araya gelerek deneyimlerini paylaştığı, sorunlarını tartıştığı ve çözüm aradığı bir ortam niteliği de taşıdığını aktardı.

Reklam
Reklam

ET-SÜT KRİZİ MASAYA YATIRILACAK
Kongrenin ilk günü protokol konuşmalarını takiben “Et-Süt Krizi” konulu, moderatörlüğünü Gazeteci Yazar Ali Ekber Yıldırım’ın yapacağı, panelist olarak Prof.Dr. Numan Akman, Prof.Dr. Muhittin Özder, Banvit Genel Müdürü Ömer Görener, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Velioğlu ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı temsilcisinin katılacağı özel bir panel yapılacak. Öğleden sonraki ilk oturumda hayvancılık günceline özel dört bildirinin sunulacağı bir oturum ve devamında “Zootekni Eğitiminin Geleceği ve Beklentiler” konulu akademisyen ve özel sektör temsilcilerinin katılacağı ikinci bir panel gerçekleştirilecek. Bu panel Prof.Dr. Servet Yalçın tarafından modere edilecek, panelist olarak Banvit Genel Müdürü Ömer Görener, Sütaş-Tarfaş Grup Başkanı Olgun Ergüz ve Türkiye Yem Sanayicileri Birliği Başkanı M. Ülkü Karakuş katılacak.

183 BİLDİRİ SUNULACAK
Kongrenin ikinci ve üçüncü günü 4’ü çağrılı (büyükbaş hayvan yetiştirme, büyükbaş hayvan besleme, kanatlı hayvan yetiştirme ve biyometri alanlarında), 99’u sözlü (32’si küçükbaş, 30’u büyükbaş, 27’si kanatlı temel alanlarında) ve 84’ü poster olmak üzere toplam 183 bildiri 3 ayrı salonda sunulacak. Kongrenin 3. günü öğleden sonra gerçekleştirilecek XII. Oturum “TÜBİTAK-ARDEB Tanıtım ve Destek Programları” konulu olup, TÜBİTAK-ARDEB-TOVAG Uzmanları ve Veteriner Hayvancılık Danışma Kurulu üyeleri ile gerçekleştirilecek.
Kongre paneller, çağrılı, sözlü ve poster bildiriler yanında iki ayrı “Uydu Toplantıya” da ev sahipliği yapacak. İlk uydu toplantı; “Çiftlik Hayvanları Islahı ve Yetiştiriciliği Türkiye Platformu Kuruluşu”na yönelik olarak TÜBİTAK desteği ve Ulusal Gıda Platformu işbirliği ile 15 Eylül Perşembe sabahı gerçekleştirilecek. Kongre kapsamında yapılacak diğer bir uydu toplantı; Zootekni Derneklerince oluşturulacak “Zootekni Federasyonu” kuruluşuna yönelik olacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz