" 7. Uluslararası Öğrenci Buluşması" Etkinliği

Bursa'da öğrenim gören 44 ülkeden öğrenci temsilcileri, "7. Uluslararası Öğrenci Buluşması" etkinliği çerçevesinde Bursa Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. 

Bursa'da öğrenim gören 44 ülkeden öğrenci temsilcileri, "7. Uluslararası Öğrenci Buluşması" etkinliği çerçevesinde Bursa Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Atilla Ödünç, misafir öğrencileri Başkan Recep Altepe adına Heykel'deki tarihi başkanlık binası meclis salonunda kabul etti. Ziyarette İpekyolu Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Ebubekir Armağan, Endonezya Cumhuriyeti Başkonsolosluğu yetkilileri de hazır bulundu. Bursa'da başta Uludağ Üniversitesi olmak üzere çeşitli eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrencileri birer yabancı olarak görmediklerini, misafir ve kardeş olarak kabul ettiklerini belirten Ödünç, kentteki yabancı öğrenci varlığının kent için ayrı bir zenginlik olduğunu söyledi. Ödünç, 7. Uluslararası Öğrenci Buluşması nedeniyle bu zenginliğin bir kez daha farkına vardıklarını anlatarak, "Hepiniz, bu organizasyon çerçevesinde kendi ülkelerinizin örf ve adetlerini sergilediniz. Bu tür etkinlikler sayesinde; doğudan ve batıdan, Balkan ülkelerinden ve Uzak Doğu'dan birçok ülkeyi, kültürleri ve çeşitli özellikleri nedeniyle tanıma fırsatını yakalıyoruz. Bu da bizi çok memnun ediyor" dedi. İpekyolu Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Ebubekir Armağan ise Türkiye'de 20 ilde eşzamanlı başlatılan ve Bursa düzenlemesini İpekyolu Uluslararası Öğrenci Derneği'nin yaptığı "7. Uluslararası Öğrenci Buluşması"na verdiği destekler nedeniyle Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Etkinliklerin 17 Mayıs Cumartesi günü İstanbul Abdi İpekçi Salonu'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı bir organizasyonla sona ereceğini kaydeden Armağan, misafir öğrencilerin Bursa'yı temsilen bu etkinliğe yöresel kıyafetleriyle katılacağını belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: