7. Uluslararası Türk Dünyası Tiyatro Günleri

Tarsus Belediyesi tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen "Uluslararası Türk Dünyası Tiyatro Günleri" sona erdi.

Tarsus Belediyesi tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen "Uluslararası Türk Dünyası Tiyatro Günleri" sona erdi.

Tiyatro etkinliklerinin son gününde, iki eşi olan bir vezirin başından geçen olayların anlatıldığı "Sergüzeşti Veziri Xani Lenkeran" adlı oyun sahnelendi.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, oyunun ardından yaptığı konuşmada, 5 gün süren etkinliklerde Gürcistan, İran, Irak ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) gelen tiyatro oyuncularla bir araya geldiklerini söyledi.

Türk dünyasından gelen oyuncuların sergiledikleri oyunlarla beğeni topladığını belirten Kocamaz, "Etkinliklerde tiyatroyu dolu dolu yaşadık. Türk dünyası Tarsus'ta buluştu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah gelecek yıllarda daha çok grupla bu etkinliği gerçekleştiririz" dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından etkinliklerde yer alan gruplara plaket ve teşekkür belgesi verildi.

Muhabir: Selahattin Özbozkurt / Mustafa Çiftçi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: