7 Yaşında Ayrılmak Zorunda Kaldığı İlçeye Büyük Hediye: Yunanistan'dan, 1922 Yılı Ödemiş Haritası Geldi

Ailesi Ödemiş'ten Yunanistan'a göç eden Yunan vatandaşı Andreas Hacistravru Ödemiş'in 1922 yılına ait haritasını Ödemiş...

Ailesi Ödemiş'ten Yunanistan'a göç eden Yunan vatandaşı Andreas Hacistravru Ödemiş'in 1922 yılına ait haritasını Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin'e hediye etti.

Ailesinin 1922 yılında Ödemiş'ten Yunanistan'a göç etmek durumunda kaldığını belirten Andreas Hacistravru, Yunanistan Deniz İşletmelerinden emekli olduktan sonra her yıl memleketi kabul ettiği Ödemiş'e gelerek, ziyaretlerde bulunuyor. Bu yılki Ödemiş gezisinde Belediye Başkanı Bekir Keskin'i de ziyaret eden Andreas Hacistravru, babasının 7 yaşında Ödemiş'ten Yunanistan'a göç etmek zorunda kaldığını belirterek, ailesinden kalan 1922 yılına ait Ödemiş haritasını Başkana hediye etti.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Bekir Keskin "Ödemiş'in tarihi ve kültürünü yansıtmak amacıyla Şubat ayında Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi'ni açtık. Müzemizde birçok belge ve obje yer almaktadır. Bu harita da bizim için çok anlamlı oldu. Biz de Andreas Hacistravru'ya, o döneme ait Ödemiş resimlerini hediye ediyoruz" dedi.

Daha sonra Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi Müdürü Prof. Dr. Engin Berber ile görüşme yapan Andreas Hacistravru, ÖYKAM bünyesinde açılan Yunan Ordusu Anadolu'da konulu fotoğraf ve obje sergisini büyük hayranlıkla gezdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: