7 yaşındaki çocuğa icra

Çorlu'da 7 yaşındaki çocuğa icra tebliğ edildi. Küçük K.M'nin icraya konu olan senetlerin tanzim edildiği tarihte ise sadece 4 yaşında olduğu dikkat çekti.

Reşadiye Mahallesinde ikamet eden Mustafa - Yeliz Mutlu çifti evlerine gelen icra kağıdı ile şok yaşadı. Genç çift zarfı açtıklarında tebligatın 7 yaşındaki çocuklarına geldiğini görünce ikinci bir şokla karşılaştı. İcralık bir durumları olmamasına rağmen evlerine gelen postacının tebligatta bulunmasına şaşırdıklarını ifade eden Mustafa Mutlu, "Tebligatı açtığımda daha büyük şok yaşadım. Çorlu 2. İcra Dairesinden gelen yazıda şu anda 7 yaşında olan oğlum K.M. borçlu olarak görünüyordu.

Reklam
Reklam

K.M şimdi 7 yaşında icraya konu olan ödenmemiş senetlerin düzenlendiği 25 Aralık 2003 tarihinde ise sadece 4 yaşındaydı. 4 yaşındaki çocuk senede imza atabilir mi? 7 yaşındaki çocuğa icra gelebilir mi? Borç bizim borcumuz değil, K.M'nin borcu hiç değil. Yapılan tebligatta gerekli işlemlerin yapılmaması ve mal beyanında bulunulmaması durumunda hapis cezası verileceği yazıyor. Şimdi 7 yaşındaki oğlum hapis cezasına mı çarptırılacak" dedi.


Geçen yıl kendisine de icra tebligatında bulunulduğunu da kaydeden baba Mustafa Mutlu, "Fabrikada çalışıyorum. Geçen yıl Sosyal Sigortalar Kurumu'ndan gelen icra tebligatında 2 bin metre kare inşaatım olduğu, inşaatta çalışan işçilerin sigorta primlerini ödemediğim bu yüzden icralık olduğum yazıyordu.

Oysaki benim ne inşaatım var ne de çalışan işçilerim. Bu konunun isim benzerliğinden kaynaklandığını düşündüm. Aradan bir yıl geçti şimdi de 7 yaşındaki oğluma icra tebliğ edildi" diye konuştu.

Oğluna gelen icra tebligatını şaka zannettiklerini söyleyen anne Yeliz Mutlu ise "Geçen yıl eşime bu yıl oğluma yanlış şekilde icra tebliğ edildi. Bakalım önümüzdeki yıl bana hangi konudan icra gelecek" dedi.

Reklam
Reklam

Olan biteni anlamakta güçlük çeken ilköğretim 1. sınıf öğrencisi K.M. ise sadece benim borcum yok demekle yetindi. 7 yaşındaki K.M'nin her biri 123.20 YTL olan 10 senetten oluşan bin 232 YTL'lik asli borcu ve yüzde 25'lik temerrüt faizi ile birlikte bin 684.77 YTL borçlu göründüğü kaydedildi.

İHA