7 Yıldır Felç Olan Hatun Avcı Rahata Kavuştu

Kayseride, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, 7 yıldır beyin kanaması sonucu felç olarak yatan 60 yaşındaki...

Kayseride, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, 7 yıldır beyin kanaması sonucu felç olarak yatan 60 yaşındaki Hatun Avcı’ya rahat yatabilmesi için tam fonksiyonel antibakteriyel elektrikli hasta yatağı tahsis etti.

Halk Sağlığı İl Müdürlüğü evde sağlık hizmetlerine bir yenisini daha ekleyerek felçli ve maddi durumu iyi olmayan kişilere rahat yatmaları için tam fonksiyonel antibakteriyel elektrikli hasta yatağı tahsis etti. Bu hastalardan biri olan 60 yaşındaki Hatun Avcı 7 yıl önce geçirdiği beyin kanaması sonucu felç oldu. Halk Sağlığı İl Müdürü Yunus Karadağ, “17.12.2010 tarihinde 444 38 33 numaralı telefonun aktifleşmesiyle çalışmalarımız başlamıştır. Bu tarihten itibaren hastalar, hasta yakınları telefonla birimimizi arayarak yine aile hekimleri ve hastane çıkışını yapan müdavi hekimin müracatı ile evde sağlık hizmeti almak istemiş olup, İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Koordinasyon Merkezi mobil ekibi ile hizmet sunumuna başlamıştır” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Mobil hizmet şeklinde çalışma yaptıklarını belirten Karadağ, “Evde sağlık hizmeti olarak 3 pratisyen hekim, 1 sosyal hizmet uzmanı, 2 çağrı merkezi personeli, 2 yazı işleri personeli, 4 sağlık memuru, 4 hemşire ve 3 şoför ve 2 adet hasta nakil aracını kullanarak iki adet mobil ekip şeklinde hizmet vermektedir” ifadelerini kullandı.

Ocak ayında bu yana 539 hastaya hizmet verdiklerini söyleyen Karadağ, “Bu 539 hastadan 234’ü erkek, 305’i de bayan hastadır. Bu hstalara bin 703 defa ziyeret gerçekleştirilmiştir. Hastalara yapılan ziyaretlerde aile hekimi ya da müdavi hekimin yazmış olduğu tedavi reçetesi doğrultusunda ilaç enjeksiyonları yapılmakta, serum takılmakta, yatak yaralarının bakımı ve diğer pansumanları yapılmaktadır” şeklinde konuştu.

Tam fonksiyonel antibakteriyel elektrikli hasta yatağı tahsis ettikleri Hatun Avcının eşi Celal Avcı ise, “Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Biz bu evde kirada oturuyoruz. Zor geçniyoruz. Benim eşim 7 yıl önce yüksek tansiyon sonucu beyin kanaması geçirerek felç oldu. Yetkililerden eşimin rahat yatabilmesi için yatak istiyorduk. Sağolsun ilgi gösterip getirdiler” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: