70 Kişilik Geçici Hizmetli Alımı 734 Kişi Başvurdu

Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) çerçevesinde Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 9 ay süreyle...

Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) çerçevesinde Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 9 ay süreyle istihdam edilecek 70 kişinin ismi, noter huzurunda çekilen kurayla belirlendi. 70 kişilik kontenjana 734 kişi başvuruda bulununca adaylar salonlara sığmadı.

Kahramanmaraş İşkur Müdürlüğü tarafından yürütülen Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan okullarda 9 ay süreyle çalıştırılacak 70 kişinin isimlerinin belirlenmesi için kura çekimi yapıldı. İstihdam edilecek 70 kişinin 40’ının bayan, 20’sinin erkek ve 10’unun da dezavantajlı gruplardan belirleneceği öğrenildi. Geçtiğimiz hafta başlayan müracaatlar sonucunda 70 kişilik kontenjana 156 bayan ve 578 de erkek olmak üzere toplamda 734 kişi başvuruda bulundu.

Reklam
Reklam

Türkiye İş Kurumu'na kayıtlı işsizlerin kısa süreli istihdamını sağlamak amacıyla Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Elbistan’daki okullarda 9 ay süreli çalıştırılmak üzere geçici işçi alımı için Halk Eğitim Merkezi’nde kura çekimi yapıldı. Noter huzurunda yapılan kura çekimine İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Görmüş ve Kahramanmaraş İşkur İl Müdürlüğü personeli katıldı.

İlk olarak 40 asil 40 da yedek bayanların isimleri belirlendi. Kura çekimi sırasında müracaat sahipleri, isimlerinin anons edilmesini heyecanla bekledi. Noter huzurunda yapılan kura çekiminde alınacak personellerin isimleri belirlendi ve kayıt altına alındı. Salonda ise heyecan doruğa çıktı. İsimleri açıklananlar büyük sevinç yaşadı. Alınacak geçici işçilerin 9 ay boyunca asgari ücret ve sigortalı olarak çalıştırılacağı ifade edildi. Kura çekimi sonrası 270 günlüğüne iş sahibi olanlar, kurada ismi çıkmayan arkadaşlarını da teselli etmeyi unutmadı.

Diğer yandan Elbistan Belediyesi’nde istihdam edilecek 118 kişi için başvuruyla ilgili ilanın önümüzdeki hafta yayınlanacağı bildirildi. Elbistan Belediyesi bünyesinde çalışacak personelin kura çekiminden sonra 15 Mart’ta iş başı yapacağı bildirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: