70 Yaşında Kendi İşinin Patronu Oldu

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde 70 yaşındaki Sultan Daniş, 2009 yılında KOSGEB’ten aldığı hibe desteğiyle süt ürünleri...

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde 70 yaşındaki Sultan Daniş, 2009 yılında KOSGEB’ten aldığı hibe desteğiyle süt ürünleri işletme tesisi kurdu. Kendi işinin patronu olan Daniş, işletmesinde 7 kişiye de istihdam sağlıyor.

Kadirli ilçesinde yaşayan ev hanımı Sultan Daniş, çocuklarının da teşvikiyle 2009 yılında girişimcilik kursuna gitti. Kursu başarıyla tamamlayan Daniş, daha sonra kendi iş yerini açmak için KOSGEB’e proje hazırlayarak başvuruda bulundu. Süt işletme tesisleri üzerine hazırlamış olduğu projesi ilgi gören Daniş’e, KOSGEB 30 bin lira hibe desteği verdi. Kadirli’de iş yerini açan Daniş, 70 yaşında patron olup 7 kişiye de istihdam sağladı.

Reklam
Reklam

İşletmesinde kendi markasıyla yoğurt, ayran ve peynir üretimi yapan Sultan Daniş, "Daha önce de köyümüzde ineklerimizin sütünü satarak geçimimizi sağlıyorduk. Sütü işleyip satanları görünce bende bu işe girmeye karar verdim. Bunun için kursa gittim. Kursu tamamladıktan sonra da KOSGEB’e proje hazırlayıp, başvuruda bulundum. Allah razı olsun KOSGEB sayesinde 70 yaşında kendi işimin patronu oldum” şeklinde konuştu.

Sultan Daniş’in gelini Esin Daniş ise, “Annemin köyde 20 kadar ineği vardı. Bu ineklerin sütünü satarak geçimini sağlıyordu. Süt üretim tesisi kuracağım dediğinde önce şaşırdık ama sonra kendisine destek olduk. Şimdi bu tesiste 7 kişi ekmek yiyor. Çalışanları da annemden çok memnun” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: