70 Yaşında 'örnek Okur' Seçildi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Halk Kütüphanesi tarafından hayata geçirilen Örnek Okur Projesi kapsamında 70 yaşındaki bir...

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Halk Kütüphanesi tarafından hayata geçirilen Örnek Okur Projesi kapsamında 70 yaşındaki bir terzi, Örnek Okur seçildi. Düzenlenen törende sertifika ve dört roman hediye edilen Yaşar Azgan, "Kitap okumadığımda gözüme uyku girmiyor" dedi.

Manavgat Kaymakamlığı'nda düzenlenen törende konuşan Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, "En çok kitap okuyan arkadaşımızı biz bu şekilde Örnek Okur belgesi vererek kitap ile ödüllendirdik. Örnek Okur Projesi'ne kitap okumayı canlı tutma anlamında önem veriyoruz. İlk 'Örnek Okur' belgesini de Yaşar Azgan'a veriyoruz. Böyle bir projeden dolayı İlçe Halk Kütüphanesi Müdürümüze teşekkür ediyoruz.Proje devam edecek.Böylelikle güzel bir rekabet ortamı oluşurken, vatandaşlarımız kötü alışkanlıklar yerine kitap okuma alışkanlığı edinecektir" dedi.

Reklam
Reklam

OKUMA SEVDALISI

57 yıldır terzilik yaptığını belirten 70 yaşındaki Yaşar Azgan ise, şöyle konuştu: "Okuma sevdası 50-60'lı yıllarda başladı. Gençler köyünde doğdum. İlkokul mezunuyum. Bize okuma alışkanlığı kazandıranlara teşekkür ediyorum. Sonra bizi büyütenler 'Edep hatası yapma, düzgün çalış, düzgün oku' dediler. Bizi yetiştirenlere teşekkür ediyorum."

400'E YAKIN KİTABIM VAR

İstanbul'da çalıştığı dönemlerde Akdeniz ülkelerinin liman kentlerini gezdiğini anlatan Azgan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Venedik'te bir Alman aile ile tanıştım. Türklere sempatisi olan bir aile. Torunları ile 7 sene mektuplaştım. Döndüğümde batı dillerine yazıldım. 15 TL'ye Beyoğlu'nda. Yabancı dilleri öğreneceksem edebiyatı öğrenmen lazım diye düşündüm ve Beyoğlu'ndaki kitapçılardan kitap alıyordum. Evvela dünya klasiklerini aldım hep okudum. Şimdi 400'e yakın kütüphanemde kitabım var. Bunların hepsini 60 senede okudum. Çalıştığım atölyede Mehmet Akif'in uzaktan bir akrabası vardı. O kitap getirdi. Ben de günde en az iki saat ya da bir saat kitap okurdum. Okumadan yatamıyorum. Bunu da gençlerimiz örnek alır inşallah. Gençlerimizin beni örnek alması ülkem adına beni çok sevindirir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: