700 şirket daha halka açılacak

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, sağlıklı halka açılmayı çok kolay bir hale getirmek istediklerini söyleyerek, “Halka açık firma sayımız 300, onu bin yapalım diyoruz. En kısa sürede" dedi.

Önümüzdeki dönemde onlarca başvuru gelmesini umduklarını dile getiren Akgiray, ağırlıklı olarak enerji, lojistik, altyapı sektörlerinden talep beklediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) düzenlediği “9.Türkiye Muhasebe Denetimi Sempozyumu” konulu sempozyumda konuşan Akgiray, krizin herkese öngörülü olmayı öğrettiğini, öngörülü olmanın tek şartının piyasaya kulak kabartmak olduğunu ifade etti. Akgiray, “Piyasa, bir kurumu riskli görüyorsa orada problem var demektir” ifadelerini kulandı.

Seminer sonrası gazetecilerle sohbet eden Akgiray, günümüzde artık yatırımcının, eski düzenleme ve denetleme ile korunmasının mümkün olmadığını ifade etti. Halka arzda, uygulamaya dönük yeni çalışmaların olacağı mesajını veren Akgiray, “Sağlıklı halka açılmayı çok kolay hale getirmek istiyoruz. Halka açık firma sayımız 300, onu bin yapalım istiyoruz" dedi. Akgiray, “Ne kadar sürede” sorusuna, “Mümkünse 1 - 1.5 yıl içerisinde. En hızlı şekide” yanıtını verdi.

HIRSIZI İŞ ÜSTÜNDE YAKALAMAK İSTİYORUZ, OLDUKTAN SONRA DEĞİL
Bir gazetecinin, “Kuralları mı gevşeteceksiniz” şeklindeki sorusuna Akgiray, “Tam tersine, kuralları daha hızlı hareket edebilir, daha yetkili hale getirmek istiyoruz. Yani hırsızı iş üstünde yakalamak istiyoruz. Olduktan sonra değil. Manipülasyon halinde yaparken yakalayacağız. Parasını alacağız. “Yaptın, bitti. Dosyayı alalım, savcılığa gönderelim şeklinde değil” yanıtını verdi. Yeni düzenlemelerle birlikte halka açılma oranını artırmak istediklerini dile getiren SPK Başkanı Akgiray, “Bu sayede önümüzdeki dönemde onlaca başvuru olacak diye umuyoruz” dedi. Akgiray, ağırlıklı olarak hangi sektörlerde halka açılma bekledikleri ile ilgili olarak, “Enerji, lojistik ve altyapı sektörlerinde. Finans sektörüne, aracı kurumlarla ilgili yeni bir düzenleme geçen hafta kuruldan geçirdik. O da bir hareket getirecektir” dedi. (ANKA)

Reklam
Reklam