Yalova'da yaşayan emekli öğretmen Ahmet Erdoğan Hatipoğlu, 71 yaşında çini sanatını öğrendi.
Sanatı öğrendikten sonra çiniyle ilgili 15 metrekarelik dükkan da açan Ahmet Erdoğan Hatipoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 50 yıllık aktif meslek hayatından sonra 2007 yılında yaş haddinden emekli olunca, kendisini boşlukta hissettiğini söyledi.
Hatipoğlu, bir şey yapmadan duramadığını ifade ederek, "Kolay değil, tam 50 yıl öğrenmek ve öğretmek. Ama ben kıyıma köşeme çekilecek emeklilerden değildim. Çok aktif bir meslek hayatım geçti. Kahve köşelerinde bakıyorum evden bir çay parası alıp bir çayla akşamı bulan emekliler var, ben bunlardan olamazdım, imkanı yok" diye konuştu.
Emekliliğinde ilk olarak yabancı dil kursuna gittiğini söyleyen Hatipoğlu, şöyle devam etti:
"Dil kursunda ilk etapta tabii ki her şey çok güzel gidiyordu. Fakat yaşın verdiği bir unutkanlık oluyor. Kursta bilgileri çok güzel alıyordum, ama eve geldiğimde aklımda kalmıyordu. Dedim ki; 'bu böyle olmaz.' Yalova Halk Eğitim Merkezi'nin çini kurslarına katıldım. Çini kursunda sınıfın 71 yaşında öğrencisi ve aynı zamanda da en haşarı öğrencisiydim. Kursta çok güzel şeyler yapmaya başladık. Çini dünyası bambaşka bir dünya, insan ona dalınca kendinden geçiyor. Çocuklardan vazgeçemediğimiz gibi bu yaptığım tabaklar da benim çocuklarım gibi oldu. Hepsini ayrı ayrı seviyor ayrı ayrı onları okşuyorum. Çini bambaşka bir şey, sizlere de tavsiye ediyorum."
Hatipoğlu, Yalova Halk Eğitim Merkezi'ndeki hocaların da gayretleriyle başarılı olduğunu belirterek, "Çini işiyle uğraştığımda hastalıklarımı, dertlerimi unutuyorum. Çini dünyası bambaşka. Emekli olan herkese çini işini tavsiye ediyorum. Ben aynı zamanda resim de yapmaya başladım" dedi.
-"Ne öğrenmenin ne de öğretmenin yaşı olmaz"-
İnsanın, isterse yaşamının her anında bir şeyler öğrenebilme kabiliyetine sahip olduğunu vurgulayan Hatipoğlu, "Ne öğrenmenin ne de öğretmenin yaşı olmaz. İnsan her çağında yaşını yaşamalı. Öğrenmeyi de yaşamalı. Dolayısıyla ben emekli olacak arkadaşlarımızı, emekli olmuş arkadaşlarımızı kahvelerden, kahve köşelerinden kurtarmak, onları bir bardak çayın esiri yapmamak lazım" diye konuştu.
Çini sanatıyla uğraşanların çinilerini tamamlamak için İznik'e gitmek zorunda olduğunu belirten Hatipoğlu, şunları kaydetti:
"Yalova, İznik'e yakın olması dolayısıyla çok büyük bir çini potansiyeline sahip. Yalova'da bu işi yapan arkadaşlarımız İznik'te geri kalan işlerini tamamlamaya çalışıyorlardı. Benim de geçmişten gelen hareketli hayatım benim burada 'çiniyle ilgili ne yapabilirim arkadaşlarıma nasıl yardımcı olabilirim-' düşüncesini doğurdu ve çini malzemeleri evi açtık. Burada hem arkadaşlarımıza çini malzemeleri yetiştiriyor, hem de kendi çalışmalarıma devam ediyorum."
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz