72 Kerbela Şehidi için 72 hatim

Çorum Diyanet Mensupları Derneği (ÇODİMDER) tarafından merkez Emre Camii'nde mevlit programı düzenlendi. ''72 Kerbela Şehidi...

Çorum Diyanet Mensupları Derneği (ÇODİMDER) tarafından merkez Emre Camii'nde mevlit programı düzenlendi. ''72 Kerbela Şehidi İçin 72 Hatim'' adı altında başlayan mevlit programında Kuranı Kerim ve ilahiler okundu.
Çorum Müftüsü Mehmet Aşık, Muharrem ayının kardeşlik, birlik ve beraberlik ayı olarak görülmesi ve yaşanması gerektiğine değinen Müftü Aşık ''Allah Resulü sevgili Peygamberimiz mübarek torunları Hz. Hasan ve Hüseyin efendilerimizin namaz kılarken sırtlarına çıktığını omuzlarına çıktığını onları ne kadar sevdiğini biliyoruz. Kerbela'da şehit edilen Hz. Hüseyin'in ve ailesinin 72 kişi olduğunu bildiğimiz o büyük insanlar şehit olmuşlardır. Müslümanlar arasına fitne ve fesat tohumları sokulmuştur. Biz kardeşiz İslam kardeşiyiz hepimiz Hz. Adem ve Havva’nın torunlarısınız buyuruyor efendimiz.'' dedi.
Çorum Diyanet Mensupları Derneği Başkanı Mehmet Güner ise 72 Kerbela şehidi için 72 bin hatim okunduğunu dile getirdi. Kardeşliğin aşure gibi olduğu bir dönem yaşanıldığına vurgu yapan Güner, ''İşte bugün bu kardeşliğin bir örneğide burada yaşanmaktadır. Her kesimden insanın buluştuğu bir mevlit programı oldu.'' dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz