72 Yaşında Kimlik Sahibi Oldu

Gaziantep'te yaşayan Hatice Oruç, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nün girişimleriyle 72 yaşında nüfus cüzdanına kavuştu.

Gaziantep'te yaşayan Hatice Oruç, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nün girişimleriyle 72 yaşında nüfus cüzdanına kavuştu.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bir süre önce bazı basın yayın organlarında "Şimdiye kadar hiç nüfus cüzdanı olmadı" şeklinde haberlerin yer alması üzerine harekete geçen Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri, habere konu olan Hatice Oruç'u ziyaret etti.

Oruç'la görüşen polisler, yaşlı kadının nüfus cüzdanı olmadığı için "bugüne kadar devlet hizmetinden faydalanamadığını ve vatandaşlık haklarını kullanamadığını" belirtmesi üzerine yasal işlem başlattı.

Reklam
Reklam

Bir sağlık merkezinde yaş tespiti yapılan Oruç'a kimlik çıkartılması için şahitlerden de ifade alındı. Bu ifadelerden oluşan evrak Gaziantep Nüfus Müdürlüğü'ne gönderildi. Yaklaşık 6 aylık sürecin ardından çıkartılan kimlik, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Erdoğan Erol tarafından Hatice Oruç'a teslim edildi.

Kimlik sahibi olmanın mutluluğunu yaşayan Oruç'a, sahip olduğu vatandaşlık hakları da anlatıldı.

Hatice Oruç da bugüne kadar hiç hastaneye gitmediğini belirterek, yaptıkları çalışmalar için polislere teşekkür etti.

Öte yandan, Hatice Oruç'un yaşlılık maaşı alabilmesi için de işlemlerin tamamlandığı ve mart ayından itibaren yaşlılık maaşı alacağı bildirildi.

Muhabir: Adem Yılmaz / Orhan Çiçek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: