73 Yaşındaki Kadının Organları Iki Hastaya Umut Oldu

Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde, evinde fenelaşarak hastaneye kaldırılan ve beyin damarlarındaki tıkanıklık nedeniyle beyin ölümü gerçekleşen...

Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde, evinde fenelaşarak hastaneye kaldırılan ve beyin damarlarındaki tıkanıklık nedeniyle beyin ölümü gerçekleşen 73 yaşındaki Fatma Alp'in bağışlanan organları, iki hastaya umut oldu.

Savaştepe ilçesi Hürriyet Mahallesi'nde yaşayan Fatma Alp, geçtiğimiz pazar günü evinde aniden fenalaştı. Yakınları tarafından Savaştepe Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Fatma Alp, buradaki ilk müdahalenin ardından Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Beyin damarlarında tıkanma olduğu tespit edilen kadın, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Hastanedeki tedavisi süren Alp'in dün (Salı) saat 11.30 sıralarında beyin ölümü gerçekleşti.

Reklam
Reklam

Balıkesir Organ Nakli Koordinatörleri Dr. Bekir Akdemir ve Dr. Fuat Çöken, Alp'in organlarının bağışlanması için yakınlarıyla irtibata geçti. Doktorlar, eşi, çocukları olmayan Fatma Alp'in yakın akrabası Ersin Keser'den, halasının organlarının bağışı için gereken onayı alıp harekete geçti.

Bursa Acıbadem Hastanesi'nden gelen Prof. Dr. Remzi Emiroğlu başkanlığındaki ekip, Alp'in böbrekleri ile karaciğerini aldı. Alp'in alınan organları, Bursa'ya götürüldü. Böbrekler, Uludağ Üniversitesi Hastanesi'ndeki iki hastaya nakledildi. Alp'in karacaciğeri ise Bursa Özel Acıbadem Hastanesi'ndeki bir hastaya, aşırı yağlanma olduğu için nakledilemedi.

Ersin Keser'in, karaciğer yetmezliği bulunan oğlu 5 yaşındaki Egemen'i 5 ay önce organ nakli beklerken kaybettiği öğrenildi. Organ Nakli Koordinatörleri Derneği Başkanı Dr. Salih Gülten, organ bağışı duyarlılığı konusunda son dönemlerde önemli gelişmeler yaşanmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'nde görevli organ nakli koordinatörleriyle çalışanlarının verdiği emeğe teşekkür eden Gülten, ''Bir diğer kahraman ise organ nakline onay veren ailedir. Çünkü canlarını bir şekilde toprağa vermeden önce, birçok hayatın kurtulması için çaba sarf etmişlerdir. Bunlar olumlu ve örnek olması gereken yaklaşımlardır. Türkiye geç kaldığı toplumsal kararı artık vermeye başladı. Sonraki kuşaklarımıza, çocuklarımıza alınmış bir toplumsal karar armağan edeceğiz. İnşallah onlar da o kararı devam ettirerek hayatları kurtaracaklar.'' diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: