73'lük Selahattin Dede, Kızıltepeli Çocukların Ilgi Odağı Oldu

Karaelmas diyarı Zonguldak'tan Mardin'in Kızıltepe ilçesine bin 266 kilometre yol kat edilerek yapılan yardımlarla 'kardeşlik...

Karaelmas diyarı Zonguldak'tan Mardin'in Kızıltepe ilçesine bin 266 kilometre yol kat edilerek yapılan yardımlarla 'kardeşlik destanı' yazıldı. Doğu ile batı arasındaki kardeşlik destanını yazanlar arasında bulunan 2 çocuk, 7 torun sahibi 73 yaşındaki Selahattin Bozkurt'un heyecanı, gençlere örnek oldu. İlerlemiş yaşına rağmen çocuklara hediyeler vermek ve bölge halkıyla bayramlaşmak için hiç dinlenmeden çalışan Selahattin Bozkurt, Kızıltepeli çocukların ilgi odağı oldu.

Doğu ve Batı kaynaşmasını sağlayan bayram manzaraları, Mardin'in Kızıltepe ilçesi ve köylerinde de örnek bir şekilde yaşandı. Tüm Çalışanlar Platformu (TÜÇAP) organizasyonuyla karaelmas diyarı Zonguldak'tan yola çıkan Zoguldak Merkez, Çaycuma, Gökçebey ve Devrek'ten 47 kişilik Kimse Yok Mu gönüllüleri, bin 266 kilometrelik yol kat ederek, Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki vatandaşlarla buluştu. Ereğli ve Alaplı'dan da bir otobüs gönüllü etkinliğe katıldı. İlk kez böyle bir bayram kutladıklarını ifade gönüllüler, gerçek bayramı yaşadıklarını ifade ettiler. Güneydoğu'nun kendilerine yanlış anlatıldığını söyleyen gönüllüler, var olan kardeşliği pekiştirdiklerini kaydettiler.

Reklam
Reklam

İlk olarak Mardin-Kızıltepe Özel Halil Cevizli Erkek Öğrenci Yurdu çalışanları ve öğrenciler tarafından karşılanan Zonguldaklı gönüllüler, daha sonra Kızıltepe ilçe merkezi ve köylerindeki ailelerle bayramlaştı. Sokaklarda çocukları kucaklayıp şeker ve çikolata dağıtan heyet, geçek kardeşliği tesis etti. İlerlemiş yaşına rağmen çocuklarını ve torunlarını yüzlerce kilometre geride bırakarak Kızlıtepe'ye gelen Selahattin Bozkurt isimli esnaf, çalışmalarıyla gençlere örnek teşkil etti. Sevecen tavırlarıyla çocukların ve Kızıltepelilerin ilgi odağı olan Bozkurt, "Allah ömür verdikçe hep geleceğim. Ben bu hizmetleri yaptıkça gençleşiyorum." dedi.

Bir aileyi ziyaretinde çocuklarla kucaklaşan Bozkurt, "Gurbette bayram nasıl bir duygu?" sorusu üzerine duygulandı. Bozkurt, "73 yaşındayım. 2 çocuk, 7 torunum var. Buraya et parçası vermek için değil, hakiki kardeşliği ispat etmek için geldik. Ama onlar, bize, bizden daha yakın olduklarını ispat ettiler. Bakın böyle beraber ve içiçeyiz. Çok mutluyuz. Belki de bugüne kadar yaşadığım en mutlu bayramlardan birini geçiriyorum. Herkese nasip olmasını ve bu kardeşliğimizin ilelebet devam etmesini diliyorum." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

"BEN BU HİZMETLERİ YAPARAK GENÇLEŞİYORUM"

Hayırlı hizmetleri yaparken kendini daha güçlü hissettiğini anlatan Bozkurt, şunları söyledi: "Bu yaşıma rağmen zindelik ve güç hissediyorum. Rabbime şükürler olsun delikanlı gibiyim. Endişeniz olmasın, koşu bile yapabilirim." Daha sonra başka evlere de bayram şekeri, oyuncaklar ve kurban etinden oluşan paketleri koşar adımlarla dağıtan Bozkurt, gezinin de ilgi odağı oldu.

ÇOCUKLARIN SEVİNCİ

Bu arada, yurt önünde toplanarak Zonguldak'tan gelen büyüklerinin bayramını kutlayan çocuklar, büyük sevinç yaşadı. Büyüklerinin elini öpen küçüklere, çikolata ve şeker ikramı yapıldı.

AŞAĞI HATUN KÖYÜ'NDE GERÇEK BAYRAMLAŞMA

Daha sonra Aşağı Hatun köyünde Türkiye'nin birçok yerinden gelen gönüllüler ile köy sakinleri arasında bayramlaşma töreni düzenlendi. Köyün ileri gelenleri tarafından köy konağı ve çadırlarda yemek ve tatlı ikram edildi. Köyün ileri gelenleri, bu buluşmaların her bayram yaşanması dileğinde bulunarak, "Ne iyi ettiniz de geldiniz. Sizler çok büyük insanlarsınız. Başımızın üstünde yeriniz var. Bu buluşmaları daha sık yapalım ki başkalarına fırsat vermeyelim." temennisinde bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: