7,5 Milyon Tl'lik İdari Para Cezasına İptal Kararı

Adana Büyükşehir Belediyesi'ne 4 yıl önce kesilen 7 milyon 573 bin liralık idari para cezasının...

Adana Büyükşehir Belediyesi'ne 4 yıl önce kesilen 7 milyon 573 bin liralık idari para cezasının iptaline karar verildi.

Karahan bölgesinde Adana Büyükşehir Belediyesinin yol inşaatları için para ödenmeden bir eğitim kuruluşunun tarlasından sahipleri ikna edilerek 284 metreküp stabilize malzeme alınması nedeniyle Adana İl Özel İdaresi'nce Büyükşehir Belediyesine 9 Aralık 2009'da 7 milyon 573 bin TL idari para cezası kesildi.

Cezanın kaldırılması için Adana 2. Sulh Ceza Mahkemesine açılan dava üzerine mahkeme idari para cezasının iptaline karar verdi.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığınca geçici olarak Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak'ın Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada, bu cezanın, belediyeden dolayısı ile de zimmet çıkarıp Durak'tan tahsil edilmeye çalışıldığı öne sürüldü. Açıklamada, siyasi nedenlerle Aytaç Durak'ın belediyeyi zarara uğrattığı yönündeki ceza uygulamasına yönelik işlemlerin sonuçsuz kaldığı ve yargıdan döndüğü vurgulandı.

Şehrin imar planlı yollarının alt yapısında kullanılacak stabilizeyi belediyeye yük getirmeden, para ödemeden, tarla sahibini ikna edip hizmeti gerçekleştiren Durak’a kanunsuz dava açıldığı belirtilen açıklamada şunları yer verildi:

"Valilik makamı ve büyükşehir başkan vekilinin etkileri ile açılan bu dava ile ilgili kanunsuz olarak kesilen 7 milyon 573 bin lira önce belediyeye daha sonra da sebep olduğu için Aytaç Durak'a ödettirilecekti. Böyle bir davayı Durak kaybetmiş olsaydı ve icra işlemleri gerçekleşseydi; Durak’ın mal varlığına el koyulacak, bu para icra yoluyla tahsil edilecekti. Böyle bir dava ile Durak’a sadece maddi bir darbe vurulmuş olmayacak ve Aytaç Durak halkın nazarında şaibeli bir görüntüyle itibarsızlaştırılacaktı. Oysa, tamamen kişisel gayretleri ile belediyeye milyonlarca lira kar sağlamanın karşılığı bu olmamalıydı."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: