75. yılda deprem korkusu

Bingöl'de 75. Yıl İlköğretim Okulu'nun hasarlı olduğunu belirten öğrenci velileri, yapı denetimi için imza kampanyası başlattı.

100. Yıl İlköğretim Okulu’nun hasarlı olduğunun anlaşılmasının ardından 75. Yıl İlköğretim Okulu velileri de, okulun hasarlı olduğunu belirterek, yapı denetiminin yapılması için imza kampanyası başlattılar.

Milli eğitim müdürlüğünün 100. Yıl İlköğretim Okulu ile ilgili İHD’ye verdiği resmi cevapta, “İl Özel İdaresi’nde müdürlüğümüze bağlı ilköğretim okullarında yapılan deprem performans raporlarına göre 100. Yıl İlköğretim Okulu, 2007 deprem yönetmeliğine göre güçlendirilmesi gereken okullarımız arasında yer almaktadır. Bakanlığımızdan güçlendirme için ödenek talep edilmiş olup, ödenek gönderildiği taktirde güçlendirme işlemine başlanacaktır” ifadelerine yer verilmişti.

Reklam
Reklam

Bu yazının ardından veliler 100. Yıl İlköğretim Okulu’nun yıkılarak yeni bir okul yapılmasını isterken, şimdide 75. Yıl İlköğretim Okulu’nda aynı tepkiler oluşmaya başladı.

Karşıyaka Mahallesi’nde bulunan 75. Yıl İlköğretim Okul Aile Birliği Başkanı Niyazi Buğu, velilerin okulun hasarlı olduğu yönünde endişeli olduğunu belirterek, okulda yapı denetimi yapılmasını istediklerini söyledi.

Velilerin okulun hasarlı olduğu ve olası bir depremde yıkılacağı yönünde kaygılarının olduğunu belirten Buğu, “Okulda 2003 depreminden sonra onarım yapılmasına rağmen tehlike arzediyor. Veliler olarak binanın onarımında gerekli hassasiyetin gösterilmediğini düşünüyoruz. Bu nedenle acilen yapı denetiminin yapılması için imza kampanyası başlattık. Toplanan imzaları il milli eğitim müdürlüğüne teslim edeceğiz ve konunun takipçisi olacağız. Bu konuda tüm yetkilileri duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.

Öğrencilerin yaşanan depremlerden sonra korkuyla okula gidip gelmeye başladığını, velilerin de tedirgin olduğunu ifade eden veliler, biran önce önlem alınması gerektiğini, yıkılması gereken okulların yıkılmasını istediler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz