750 Türk sınırdan giriş yapıyor

KİLİS (İHA) - Suriye makamlarının, Kilis'ten günübirlik Suriye'ye giriş yapan Türk vatandaşlarının Kilis'e dönmelerine 2 gündür izin vermemesi üzerine Kilis Valisi Aslan Kütük ve Kilis Milletvekili Hasan Kara'nın, Suriyeli yetkililer nezdinde yaptığı girişimler olumlu sonuç verdi ve girişler tekrar başladı.

2 gün önce Suriye'ye giden Türk vatandaşları, Suriye'de Es Selame Sınır Kapısı'ndaki gümrük görevlileri ve Suriye askerleri tarafından tartaklandıklarını, Kilis'teki yakınlarına bildirmeleri üzerine Türk makamları harekete geçti. Olaydan haberdar olan Kilis Valisi Aslan Kütük başkanlığında yapılan toplantıda, yaşanan sorun ele alındı. Öncüpınar Mülki İdare Amirliği'nde yapılan durum değerlendirmesinin ardından Vali Aslan Kütük ve Kilis Milletvekili Hasan Kara, Suriyeli yetkililerle görüştü.

Reklam
Reklam

Vali Aslan Kütük ve Kilis Milletvekili Hasan Kara, telefonla Türkiye'nin Halep Konsolosluğu ve Halep Valiliği ile temasa geçerek yaşanan sıkıntının sona erdirilmesi istedi. Bunun üzerine 2 gündür Suriye tarafında mahsur kalan yaklaşık 750 Türk vatandaşı, Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan ülkeye giriş yapmaya başladı.

Bu arada, Türkiye'ye giriş yapan vatandaşlar, Suriyeli gümrük görevlilerinin kendilerinden 2 bin 500 dolar rüşvet istediklerini, verilmemesi üzerine de Suriyeli askerlerce tartaklandıklarını iddia etti. Türkiye'ye girişin bu nedenle engellendiğini belirten Türk vatandaşları, yaşadıkları sıkıntılardan da basın mensuplarını sorumlu tuttu. Basın mensuplarına saldıran bazı vatandaşlar, Suriyeli görevlilerin Türk gazetecilerin zaman zaman görüntü almalarından rahatsız olduğunu ve bu yüzden Türk vatandaşlarına olumsuz davrandıklarını öne sürdü.

Suriye'de temaslarda bulunan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan da, Türk vatandaşlarının son günlerde çile kapısı haline gelen Es Selame Sınır Kapısı'ndan ülkeye giriş yapacak.

Reklam
Reklam