76. Bergama Kermesi Hızla Sürüyor

Türkiye’nin ilk yerel festivali Bergama Kermesi hızla devam ediyor. Kermes üçüncü gününde de birbirinden renkli...

Türkiye’nin ilk yerel festivali Bergama Kermesi hızla devam ediyor. Kermes üçüncü gününde de birbirinden renkli etkinlilere ev sahipliği yaptı.

Kermes programının üçüncü günü kapsamında, ilk olarak gazeteci yazar Can Ataklı Gülpark Amfi Tiyatro’da Bergamalılarla bir araya geldi. “ Cumhuriyet Tarihi ve Darbeler” konulu bir konferans veren Ataklı, yoğun ilgiyle karşılaştı, konferans sonunda izleyenlerin sorularını yanıtladı.Bergama Belediyesi’nin eski başkanlarından Sefa Taşkın bir söyleşi gerçekleştirdi. Bergama’nın tarih içindeki önemine değinen Taşkın, söyleşi sonunda okurları için kitaplarını imzaladı.Bergama Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu Cumhuriyet Meydanı’ndan birbirinden güzel şarkılarını Bergamalılar için seslendirirken, aynı saatlerde Tenor Kardeşler Asklepion Antik Tiyatro’da ” Anadolu’dan Akdeniz’e, Napolitenden Türküye” adlı bir konser verdi. Gece, ünlü sanatçı Hale Yamaner’in konseriyle son buldu. Yamaner, Cumhuriyet Meydanı’nda verdiği konserle hayranlarıyla buluştu, izleyenlere keyifli bir gece yaşattı.

Reklam
Reklam

Kente yurt içi ve yurt dışından gelen halk oyunları ekipleri de Kermes’e danslarıyla renk katmaya devam ediyor. Bursa, Mersin ve Ankara gibi illerin yanı sıra Makedonya, Romanya, Bosna Hersek ve Kosova’dan gelen ekipler gösterileriyle Bergama’da festival havasını yaşatıyor.76. Uluslararası Bergama Kermesi dopdolu içeriğiyle 1 Temmuz tarihine kadar devam edecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: