78’liler Girişimi: 12 Eylül'deki bütün yetkililer yargılansın

Diyarbakır’daki 78’liler Girişimi üyeleri sadece 12 Eylül darbesinin mimarları olan Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’nın...

Diyarbakır’daki 78’liler Girişimi üyeleri sadece 12 Eylül darbesinin mimarları olan Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’nın değil o dönemdeki yetkililerin hepsinin sorgulamasının gerektiğini söyledi.
Bağlar’daki Koşuyolu Parkı'nda 78’lilerin düzenlediği basın açıklamasına BDP’liler de katıldı. 78’liler Türkiye Meclisi Girişimi Üyesi Gani Alkan, 12 Eylül’de başbakanlık yapan Bülent Ulusu’nun yanı sıra sıkıyönetim komutanların, sıkıyönetim cezaevi müdürleri ve emniyet müdürlerinin de sorgulanıp yargılanması gerektiğini belirtti. 12 Eylül darbesinin en üst organı olan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) üyelerine yönelik soruşturma yapıldığını kaydeden Alkan, “Özel yetkili savcılığın sadece Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’dan ifade alarak ya davayı açacak yada takipsizlik kararı verecek. O dönemde görev alan herkesin yanı sıra 12 Eylül Asker savcıları, Askeri Yargıtay üyeleri ve MİT sorumlularının da yargılanmasını istiyoruz." diye konuştu.
Evren’in darbe yaptıktan sonra Anayasa’ya koyduğu Geçici 15. Madde ile kendini koruduğunu belirten Alkan, dokunulmazlık ve ulaşılmazlık zırhına giren darbecilerle ilgili soruşturma başlatılmasının sevindirici olduğunu ifade etti. Alkan, bu soruşturmanın sadece Evren ve Şahinkaya ile sınırlı bırakılmaması gerektiğini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz