7’den 70’e Herkes Kitap Okudu

Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında, kitap okuma alışkanlığı kazandırılması için gerçekleştirilen organizasyonla öğrenciler sokaklarda kitap okudu....

Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında, kitap okuma alışkanlığı kazandırılması için gerçekleştirilen organizasyonla öğrenciler sokaklarda kitap okudu. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan onlarca vatandaş, kitap okudu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kütüphaneciler Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen organizasyonda, okumaya karşı toplumsal duyarlılık oluşturmak hedefleniyor. Cumhuriyet Meydanı'nda çeşitli okullardan gelen öğrenciler ve vatandaşlar, İl Halk Kütüphanesi tarafından dağıtılan kitapları yarım saat okudu. 7’den 70’e herkesin kitap okuduğu Cumhuriyet Meydanı'nda renkli görüntüler ortaya çıktı. Kimileri çocuklara kitap okumanın önemi hakkında mesaj verirken, kimileri de her gün 1 saat kitap okumanın yararı hakkında bilgi verdi.

Reklam
Reklam

Cumhuriyet Meydanında kitap okumaya duyarlılık gösteren öğrenciler, "Kütüphane Haftası dolayısıyla bizde kitap okumaya geldik. Kitap okumayı çok seviyoruz. O yüzden Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak kitap okuyoruz. Herkesin günlük 1 saat kitap okumasını istiyoruz." dedi.

Organizasyonun amacı hakkında bilgi veren İl Halk Kütüphanesi Müdürü Özgür Doğan, "Toplumun kitap ve kütüphaneye ilgisini çekmek, toplumda okuma alışkanlığı konusunda farkındalık oluşturmak için böyle bir organizasyona imza attık." şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan çok sayıda öğrenci yaklaşık yarım saat süresince kitap okudu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz