"7'den 87'ye Sağlıklı Yaşam Için Spor" Projesi

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği "7'den 87'ye Sağlıklı Yaşam için Spor" projesi kapsamında Nevşehir Valisi Abdurrahman

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği "7'den 87'ye Sağlıklı Yaşam için Spor" projesi kapsamında Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş'a, voleybol lisansı verildi.

Damat İbrahimpaşa Spor Salonu'nda düzenlenen lisans törenine, Vali Savaş ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, sporla ilgilenen bazı kamu kurum ve kuruşlarının müdürleri ve antrenörler katıldı.

Programda konuşan Vali Savaş, Türkiye genelinde, gerek Gençlik ve Spor Bakanlığı gerekse de Sağlık Bakanlığı'nın daha hareketli, sağlıklı yaşam kapsamında çeşitli çalışmaları yaptığını, dolayısıyla bunu sadece il düzeyinde değil Türkiye genelinde olduğunun öncelikle vurgulanması gerektiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Valilik olarak bu çerçevede çalışmaları Gençlik Spor Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü kurumlarını görevlendirdiklerini ve bu kurumların koordinasyonunda bu çalışmaların yürütüldüğünü kaydeden Savaş, "İlimizde spor tesisleri 24 saat halkımızın spor yapması için açık. Tüm tesislerin yararlanma oranlarını, halkımızın bu tesisleri kullanma oranlarını her geçen gün artırmak için çaba sarf ediyoruz. Geçtiğimiz süre zarfında da önemli bir mesafe kaydettiğimizi ifade edebilirim. Tabi Nevşehir, Kapadokya bölgesi, bu tür sporlar için en güzel yerlerden biri" dedi.

Kapadokya bölgesinde bulunan vadilerin doğa sporları açısından son derce elverişli olduğunu, bu vadilere sadece Türkiye'den değil Avrupa'dan insanların gruplar halinde gelerek birkaç günlerini geçirdiğini ifade eden Savaş, "Valilik olarak da sadece sözlü mesaj olarak değil, aynı zamanda bizzat sporun içinde, hareketli yaşam ilkelerine uygun, kendimize yaşamak için gayret sarf ediyoruz. Haftanın birkaç günü spor yapıyoruz. Etkilerini henüz görmeye başladık. İnşallah bu hareketli yaşamın önümüzdeki günlerde sağlığımızı daha olumlu etkilerini göreceğiz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ünlüer, Vali Savaş'a adına çıkartılan voleybol lisansını takdim etti.

Vali Savaş da, en fazla yürüyen meslek gruplarından olan basın mensuplarına yürüyüş branşında verilen lisanslarını verdi.

Muhabir: Murat Asil

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: