7'nci Mudanya Mirzaoba Yörük Türkmen Şenliği

Osmangazi Yörük Türkmen Dernekleri tarafından Mudanya ilçesi Mirzaoba Mahallesi'nde "7'nci Mudanya Mirzaoba Yörük Türkmen Şenliği" yapıldı.

Osmangazi Yörük Türkmen Dernekleri tarafından Mudanya ilçesi Mirzaoba Mahallesi'nde "7'nci Mudanya Mirzaoba Yörük Türkmen Şenliği" yapıldı. Osmangazi Yörük Türkmen Dernekleri Başkanı Dinçer Akyel, şenlikte yaptığı konuşmada, Osmanlı kültürünü, tarihini, oyunlarını, gelenek ve göreneklerini bu tür Yörük şenlikleriyle yaşatmaya çalıştıklarını söyledi. Geleneksel hale gelen ve bu yıl 7'ncisi düzenledikleri şenliğe her yıl katılımın daha fazla olmaya başladığını dile getiren Akyel, bu tür organizasyonların ülkedeki birlik, beraberlik ve kardeşliği pekiştirdiğini kaydetti. Hüdavendigar Mehter Takımının gösterisiyle başlayan şenlikte daha sonra Kur'an-ı Kerim okunup dua edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: