7'nci Uluslararası Öğrenci Buluşması

 Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından 20 ilde organize edilen "7'nci Uluslararası Öğrenci Buluşması"nın Bursa bölümü başladı.

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu tarafından 20 ilde organize edilen "7'nci Uluslararası Öğrenci Buluşması"nın Bursa bölümü başladı. Vali Münir Karaloğlu, Şehreküstü Meydanı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kentte 44 ülkeden yaklaşık bin 500 öğrencinin yaşadığını bildirdi. Bursa'daki etkinliklerin, İpekyolu Uluslararası Öğrenci Derneğince gerçekleştirildiği bilgisini veren Karaloğlu, yabancı öğrencilere hitaben şöyle konuştu: "Ülkenizin, bölgelerinizin gönüllü elçileri, gönül elçileri olarak buradasınız. Kültürünüzü, ülkenizi burada tanıtmaya çalışıyorsunuz. Ülkenizi, yemesinden, içmesinden, müziğinden, giyim kuşamından, açmış olduğunuz sergi ve stantlarda bize anlatmaya çalışıyorsunuz. Emeğinize sağlık. Burada eğitim alıyorsunuz. Bir süre sonra her biriniz, eğitiminizi tamamlayarak ülkelerinize döneceksiniz. O zaman da sizi artık Türkiye'nin ve Bursa'nın gönüllü elçisi, gönül elçisi olarak görmek istiyoruz. Türkiye'yi kendi ülkelerinizde anlatın. Anlatın ki kardeşliğimiz güçlensin, anlatın ki suni gündemlere takılmadan aramızdaki muhabbet gelişsin. Onun için Bursa'da geçireceğiniz zaman zarfı içinde Bursa'yı doyasıya yaşamınızı istiyorum." UDEF yöneticilerini tebrik eden Karaloğlu, Türkiye'de yabancı ülkelerden 56 bin dolayında misafir öğrenci bulunduğunu anlattı. Bu sayının yeterli olmadığını vurgulayan Karaloğlu, "Türkiye'nin gelmiş olduğu eğitim seviyesi, jeopolitik konumu, tarihten kaynaklanan kültürel iş birliği olan ülkelere baktığımızda bu sayının çok üzerinde öğrenciyi misafir edebileceğimizi görüyoruz. Bu, biraz da bize bağlı. Misafirlerimize iyi ev sahipliği yaparsak onlar ülkelerine döndüğünde birin 5, 10 olacağını herkesin bilmesi lazım" ifadesini kullandı. Karaloğlu ile beraberindekilerin, stantları gezmesiyle sona eren törene, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, İpekyolu Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Ebubekir Armağan, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlar katıldı. Etkinlikler 12 Mayıs'ta sona erecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: