7'nci Uluslararası Öğrenci Buluşması

 Adapazarı ilçesinde Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ve Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneğince 20 ilde organize edilen "7'nci Uluslararası Öğrenci Buluşması" çerçevesinde etkinlikler düzenlendi.

Adapazarı ilçesinde Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu eğitim gören Mısır, Pakistan, Fas, Nijer, Türkmenistan, Makedonya, Filistin, Suriye ve Sudan'dan gelen öğrenciler, yöresel kıyafetleriyle ülkelerini tanıttı. Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Mehmet Ali Akpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrenci buluşmasının 7'ncisini düzenlediklerini belirterek, "Bazı stantlarda bir, bazılarında ise iki komşu ülkenin bulunduğu 54 ülkenin standını kurduk. Sakarya Üniversitemizde eğitim gören misafir öğrencilerimizi ve ülkelerini tanıma fırsatı buluyoruz" diye konuştu. Misafir öğrencilerin kurulacak sahnede gösteriler yapacağını vurgulayan Akpınar, "Türkiye'de ilk özelliği taşıyan bu buluşma 20 ilde, özellikle büyükşehirlerde aynı anda yapılıyor. Türkiye, gelişen ülke durumunda. Artık kapılarını dünyaya açan uluslararası öğrenci potansiyelini arttıran ülke konumuna geldi. Sadece burada 65 ülkeden eğitim için Sakarya Üniversitesine gelen misafir öğrencilerimiz bulunuyor. Uluslararası İlişkiler, İlahiyat Fakültesi ve diğer bölümlerde okuyan bin 700'ün üzerinde öğrencilerimizle tanışma fırsatı bulduk. Sakaryalı hemşehrilerimizin yoğun katılımı da bizi mutlu ediyor. Herkesi bu şölene davet ediyorum" şeklinde konuştu. SAÜ İlahiyat Fakültesinde eğitim gören Senegalli Mohammed Fadıl da Sakarya'yı çok sevdiğini kaydederek, "6 ay önce Türkiye'ye geldim. Hazırlık okuyorum. Burayı çok sevdim. Hazırlığı bitirdiğimi zaman İlahiyat Fakültesinde eğitim göreceğim. Afrikalılar, Türkleri çok seviyor" ifadesini kullandı. Bilişim Sistemleri Bölümü öğrencisi Çadlı Musa Bakar da Sakarya'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Yurt dışında okumak istiyordum. Ülke olarak Türkiye bana cazip geldi. 6 ay önce Türkiye'ye geldim. Burayı televizyondan izliyorduk zaten. Daha önce gelen arkadaşlarımız da vardı. Onların tavsiyeleriyle Türkiye ve Sakarya'yı tercih ettim" değerlendirmesinde bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: