8 Aylık Bebeğine Karaciğerinden Parça Verdi

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi Gastroloji bölümünde, canlı vericili segmental karaciğer nakli yapıldı....

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi Gastroloji bölümünde, canlı vericili segmental karaciğer nakli yapıldı. Güler Özbınar, doğuştan safra kesesi bulunmayan ve safra yolları kapalı olan 8 aylık bebeği Rıfat’a karaciğerinden parça verdi.

Konu hakkında bilgi veren EÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sema Aydoğdu, “Annesi, Rıfat’ın 10 günlükken dışkı renginin cam rengi olduğunu fark ediyor. Tetkiklerle safra kesesinin olmadığı, safra yollarının da doğuştan tıkalı olduğu ortaya çıkıyor ve geçici bir ameliyata alınıyor.” dedi. Hastaneye getirilme sürecinden başlayarak bebek ve annenin şu anki sağlık durumlarından da bahseden Prof. Dr. Aydoğdu, “Bu ameliyattan sonra hasta bize getirildi. Sarılık değeri çok yüksekti, kilo alması bozulmuştu. Karaciğerin alışmasıyla ilgili bazı testlerde bozukluk vardı. Kanama eğilimi artmıştı. Bütün bu kriterler, bebeğin nakil sınırında olduğunu gösterdi. Anneden karaciğerinin uygun bir kısmı bebeğe nakledildi. Ameliyatın üzerinden dört gün geçti, bebek yoğun bakımdan çıktı, servise geldi. İkisi de ameliyattan sonra bir problem yaşamadı. Bundan sonra da geçmiş deneyimlerime bakarak güzel gideceğini düşünmekteyim.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

'CANINI VER DESELER VERİRDİM'

Anne Güler Özbınar ise duygularını şöyle ifade etti: “Hasta olduğunu öğrendiğimde çok üzüldüm. Nakil lazım dediklerinde korktum. Her yüzüne baktığımda öleceğini düşündüm. Gözlerinin ve yüzünün sarılığı hiç geçmedi, sürekli karnı şişiyordu. Karaciğerim uyduğunda çok sevindim, çocuğumu kurtarmak için hemen ciğerimi verdim. O anda canını ver deseler verirdim. Ameliyata girerken çocuğum kurtulacak diye sevinçten ağladım. Gözleri beyazlamış, çok sevindim. Gelişimi diğer bebekler gibi olmadı ama bundan sonra daha iyi olacak. Allah, bütün hasta olanlara acil şifalar versin. Ben hepsinin kurtulmasını istiyorum.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz