8 Aylık Eşini Öldüren Kadına Verilen Beraat Kararı

Sakarya’da eşi Uğur Kuşcuoğlu’nu ütü kablosuyla boğarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan ve beraat eden Gülfidan Kuşçuoğlu'nu...

Sakarya’da eşi Uğur Kuşcuoğlu’nu ütü kablosuyla boğarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan ve beraat eden Gülfidan Kuşçuoğlu'nu gerekçeli kararı açıklandı.

8 aylık eşi Uğur Kuşçuoğlu’nu (24) ütü kablosu ile boğarak öldürdüğü iddiası ile yargılandığı mahkemede, beraat eden Gülfidan Kuşçuoğlu’nun (23) gerekçeli kararında eşini öldürmesinin 'meşru müdafaa' olduğu belirtildi.

Adapazarı ilçesine bağlı Beşköprü Mahallesi'nde oturan Gülfidan Kuşçuoğlu, 2011 yılının kurban Bayramı arifesinde, televizyonda izledikleri bir filmde8 aylık eşi Uğur Kuşçuoğlu’nu filmde ki yarı çıplak erkeğe baktığını iddia ederek dövmesinin ardından ütü kablosu ile boğarak öldürdü. Sakarya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Gülfidan Kuşçuoğlu, duruşmada eşinin sürekli dövdüğünü ve işkence ettiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Cinayetin işlendiği olay gecesi de eşini kendisini sobanın demiriyle dövdüğünü söyleyen Kuşçuoğlu için mahkeme Mayıs ayında beraat kararı verdi.

Mahkemenin gerekçeli kararı, geçtiğimiz hafta taraflara iletildi. Gerekçeli kararda, eşler arasında eğitim ve kültür farkına dikkat çekilerek ölen Uğur Kuşçuoğlu'nun lise mezunu ve işsiz olduğu, yüksekokul mezunu olan sanığa karşı yetersizlikten kıskançlık duyduğunu belirtildi.

Gerekçeli kararda olay sonrası eşi tarafından öldürülen Uğur Kuşcuoğlu’nun babası Yusuf Kuşcuoğlu’nun da şikayetçi olmadığına yer verilen yer verildi. Kararda ayrıca Yargıtay'ın 'Korkulan nefse yönelik saldırı ve tecavüzün henüz önlenememesi halinde meşru müdafaa şartlarının oluşacağı' kararına dikkat çekildi.

Gerekçeli kararda "Hiçbir sebep olmadığı halde maktul uzun süreden beri sanığa fiziki saldırılarla ve hakaretlerde bulunmaktadır. Olay anında da yine maktulün sebepsiz yere sanığa şiddet uyguladığı ve eylemlerine devam edeceği bellidir. Maktulün kendisine çok ağır şiddet uygulayabileceği hatta öldürebileceğini düşünerek yeniden maktulün boğazını sıkıp öldürmesi şeklinde sonuçlanan olayda sanığın meşru müdafaa şartları içinde maktulü öldürdüğü kabul edilmelidir" ifadeleri kullanıldı.

Reklam
Reklam

Savcı ise cinayetin 'tahrik altında' işlendiğinin belli olduğunu, ancak ‘Gülfidan Kuşçuoğlu'nun olay sırasında eşi Uğur’u etkisiz hale getirdikten sonra olay yerinden ayrılmak veya yardım istemek gibi yeterli süresi bulunduğu’ görüşünü beyan ederen mahkemenin kararını temyiz etti.

Gülfidan Kuşçuoğlu'nun eşini öldürmekten aldığı beraat kararı,Yargıtay tarafından onanırsa kesinleşecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz