8 Çadırkent Ve 1 Konteynerkentte 50 Bin 227 Suriyeli Bulunuyor

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Suriye'den gelenler için kurulan 8 çadırkent ve 1 adet...

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Suriye'den gelenler için kurulan 8 çadırkent ve 1 adet konteynerkentte bugün itibariyle 50 bin 227 Suriye vatandaşının bulunduğunu bildirdi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan yazılı açıklamada, Suriye'den gelenler için kurulan 8 çadırkent ve 1 adet konteynerkentte bugün itibariyle 50 bin 227 Suriye vatandaşının bulunduğu bildirildi. Hatay'da 5, Şanlıurfa'da 2, Gaziantep'te 1 olmak üzere toplam 8 çadırkent ve Kilis'te 12 bin kişilik 1 adet konteynerkent kurulduğu hatırlatılarak, "2011 yılı Nisan ayı içerisinde Suriye'de başlayan iç karışıklıklar nedeniyle, nüfus hareketlerine yönelik olarak bugüne kadar ülkemize gelen 80 binden fazla Suriye vatandaşı için, Başbakanlık AFAD tarafından 4 ilimizde kurulan kamplarda bir yılı aşkın süredir, her türlü insani yardım ihtiyacı karşılanmaktadır" denildi.

Reklam
Reklam

AFAD'ın koordinasyonunda, ilgili kurum ve kuruluşlarca çadırkentlerde ve konteynerkentte barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık, haberleşme, bankacılık ve diğer hizmetlerinin verildiği ifade edildi. Açıklamada, konteynerkent ve çadırkentlerde her türlü koordinasyon, ulusal ve uluslararası afet ve acil durumlarda Türkiye adına yetkili kurum olan Başbakanlık AFAD tarafından sağlandığına dikkat çekilerek, "AFAD'ın gönderdiği ödenekler ile kurulan kamplarda, okul, cami, ticaret, polis ve sağlık merkezi, basın brifing birimi, çocuk oyun alanları, televizyon izleme üniteleri, su deposu, arıtma merkezi, trafo ve jeneratör gibi donatılar da yer almaktadır. Konteynerkent ve çadırkentlerde, ülkemize giriş yapan Suriye vatandaşlarına günlük olarak 3 öğün sıcak yemek verilmeye devam edilmektedir" ifadelerine yer verildi.

8-9 Ağustos tarihlerinde, 2 bin 219 Suriye vatandaşının Türkiye'ye giriş yaptığı belirtilerek, 71 kişinin ise kendi istekleri ile geri döndüğü bildirildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

Reklam
Reklam

"Bugüne kadar ülkemize toplam 80 bin 971 Suriye vatandaşı giriş yapmıştır. Toplam 30 bin 744 Suriye vatandaşı ülkesine dönmüştür. Bugün itibarıyla, Hatay'da 10 bin 662, Gaziantep'te 7 bin 879, Kilis'te 12 bin 30 ve Şanlıurfa'da 19 bin 195 olmak üzere toplam 49 bin 766 Suriye vatandaşı ülkemizde barındırılmaktadır. Ayrıca, 44'ü refakatçi, 417'si hasta ve yaralı olmak üzere toplam 461 kişi hastanede bulunmaktadır. Hastanedekilerle birlikte ülkemizde toplam 50 bin 227 Suriye vatandaşı bulunmaktadır. Hatay'daki çadırkentlerde oluşturulan 35 derslikte okul çağındaki 420'si kız, 385'i erkek olmak üzere toplam 805, Kilis’te 64 derslikte 2 bin 690, Gaziantep'te 4 kreş ve 4 çadır derslikte 416 ve Şanlıurfa'da 12 derslikte 600 olmak üzere toplam 4 bin 511 Suriyeli çocuk ve gence okul öncesi, ilk ve ortaöğretim eğitimi verilmektedir."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: