8. Geleneksel Hikaye Yarışması-Ümraniye Belediyesi'nce düzenlenen yarışmada, Sakaryalışair ve yazar Çelik, mansiyon ödülü kazandı

Ümraniye Belediyesi'nce düzenlenen 8. Geleneksel Hikaye Yarışması'nda, Sakaryalı şair ve yazar Ömer Çelik, mansiyon ödülü kazandı.

Ümraniye Belediyesi'nce düzenlenen 8. Geleneksel Hikaye Yarışması'nda, Sakaryalı şair ve yazar Ömer Çelik, mansiyon ödülü kazandı.

Ümraniye Belediyesi'nce yeni yeteneklerin edebiyat dünyasına kazandırılması amacıyla düzenlenen yarışmaya, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda yazar katıldı.

Yarışma sonunda yapılan değerlendirmede, birincilik ödülünü "Koku ya da Bir Fizikçinin Bitmemiş Rüyası" adlı hikayesiyle Nuri Demirel, ikinciliği "Gökkuşağı Gecesi" adlı hikayesiyle Maruf Öztoprak, üçüncülüğü "Kuyuya Düşen Yusuflar" adlı öyküsüyle Mükrime Dilekçi Zengin kazandı.

Reklam
Reklam

Sakaryalı yazar ve şair Ömer Çelik ise "Zıpkın" adlı eseriyle mansiyon ödülüne layık görüldü.

Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediyenin düzenlediği öykü yarışmasının bireylerin amatör ruhunu güçlendirdiğini söyledi.

Birkaç yıl önce kaleme aldığı "Metropolde Bir Derviş" adlı romanına da değinen Çelik, "Metropolde yaşayan insanların madde-mana, güzellik-çirkinlik, sevap-günah, inanç-yok sayış gibi argümanları değerlendirişlerini, zaman dediğimiz algı içinde değişimini ve bu değişim sırasında ruhların esneme payları üzerindeki izdüşümünü anlatmaya çabaladım" diye konuştu.

"Zıpkın" adlı öykünün uzun versiyonunu kısa vadede kitaplaştırmak istediğini belirten Çelik, "Daha uzun vadede ise üzerinde çalıştığım 'Dergahtaki Samuray' isimli bir roman var. Ne zaman matbu hale gelir bilemiyorum ama üzerinde çalışmalarım devam etmekte" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz